2014. január 23., csütörtök

Kilencedik hét

Dátum: 2011. december 19-21. A finisbe értünk!!!

Helyzetjelentés helyiségenként:

Hálószoba: kifestve, ablakok megpucolva, bútorok lemosva, laminált centinként felsúrolva. PIPA
Dolgozószoba: kifestve, ablakok megpucolva, bútorok lemosva, laminált centinként felsúrolva. PIPA
Konyha: kifestve, ablakok megpucolva, bútorok lemosva, járólap centinként felsúrolva. PIPA

Fürdőszoba: valahogy  kinéz kategória, szürke, de tiszta fal. Fürdésre még alkalmatlan állapotban.
Nappali: a fal csiszolt, portalanított állapotban van, ablakok megpucolva, járólap centinként felsúrolva, szerszámok, festékek, kellékek kupacokba rendezve.
Háztartási: felfalazva, kitakarítva
Spejz: hozzá se kezdtünk...

Mivel karácsony hetében járunk nagyon csúnyán néztek rám, mert szabadnapot kértem, de egy kolléganőm hosszúzott hogy itthon tudjak maradni, végre költözni tudjunk.

2011. 12. 21. reggel 7 óra:

Többen is szabaddá tették magukat, hogy tudjanak segíteni költöznünk.
Fuvaros - Apa gyerekkori barátja
Vízszerelő - Fejér Szövetség
Női kéz - Fejér Szövetség
Gyakornok szomszéd

Hatan voltunk, hogy a mai nap folyamán be tudjunk költözni.

Indulásnak az Önkormányzattól elhoztuk a bútorokat, matracot, csetreszes dobozokat (még jó, hogy mindent úgy raktam el, hogy amikor elővesszük ne kelljen a kormot vakarnom róluk). Meglepődtünk, mert egyáltalán nem volt koromszag a raktárban. Ami nagyon jó jel volt. Valószínűleg nem füstölődtek annyit, hogy teljesen átitasson mindent a szag.
Amíg pakoltunk addig a vízszerelő felrakta a fürdőben az ajándékba kapott mosdókagylót, bekötötte a mosógépet, a szorgos női kéz pedig kitakarította a fürdőszobát, hogy tudjunk fürödni.

A nappaliba való ülőgarnitúrát beszuszakoltuk a dolgozószobába, amit előtte nagyjából visszarendeztünk. A hálót berendeztük, közben sajnos történt egy kis malőr.. A laminált lap túlélte a tüzet, vizet, festést, de a bútortaszigálást rendesen megsínylette, ugyanis a Pax gardróbnak van valamilyen lába ami kiesett és két helyen is végigkarmolta. Kicsit sem voltam ideges ááááá dehogy, de lenyeltem a békát, nem volt szándékos, de azért vigyázhattak volna, na.

Segítőink délután elmentek, de addigra nagyon jól álltunk, még azokat a dolgokat is elpakoltuk amik boltvezetőuncsitesónál voltak.

Végezetül húztam tiszta ágyneműt, megfürödtünk, gyújtottunk sok gyertyát, mécsest, elmondtuk a szeretethimnuszt, mindenkinek megköszöntük a sok áldozatot, segítséget amit értünk, nekünk tettek, majd elégedetten hanyatt dőltünk az ágyban és nagyon örültünk, hogy itthon vagyunk végre.

Történetünk természetesen folytatódik, még közel sem vagyunk a végénél, hiszen félkésznek sem mondhatjuk magunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...