2016. február 21., vasárnap

Dióhéjban

Régen nem jelentkeztem, minek számtalan oka van, de most sorra veszem, hogy értsétek, miért nem írok - pedig annyi jó bejegyzés született már fejben, de idő és energia hiányában nem pötyögtem be...

Novemberben  a homlokomra nyomták a Lyme-kórós plecsnit amit azóta igyekszem lemosni mindenféle alternatív gyógymóddal. Még nem érzem, hogy 100%-ban okés a dolog, még egy diólevél kúrát megcsinálok és szerintem akkor leszek jól. Igazából a legnagyobb feladat az agyamból való kitörlés, talán ezért nem érzem a 100%-ot.
Augusztusban a térdhajlatomban megcsípett életem első kullancsa, majd két hét múlva a helyén bőrpír jelentkezett amit egy napi járkálás után volt hajlandó megnézni!!! egy orvos. Akkor azt mondták, hogy allergia, nem Lyme. Novemberben ismét előjött a bőrpír, de akkor már egy 20 cm átmérőjű izé volt a jobb lábamon ami ha nem pihentettem iszonyatosan fájt. Elég sok infót összeszedtem a témával kapcsolatban és az antibiotikum volt az utolsó a listán, vagyis még az sem, mert láttam magam előtt a decembert úgy, hogy orvostól orvosig járok, majd a tortúra végén széttárt karokkal ugyanazt mondták volna mint az elején, ez Lyme, 3 hét pusztító antibiotikum kúra.
Egyébként egy roppant alattomos dologgal álltam szemben, mert sok olyan tünete volt amit simán rá lehetett volna húzni a stresszes életmódra, a furcsa az volt, hogy mindenem máshogy fájt, mint előtte. Fejfájással keltem vagy feküdtem, az izületeim kis terhelésre is iszonyatosan fájtak, már reggel 9-kor olyan voltam mint akit agyoncsatak egy péklapáttal, álmatlan voltam még hulla fáradtan is.
A decemberi szokásos karácsonyi hajszát így nyomtam le, de akkor már kúráltam magam, szép lassan kezdtek csökkenni a tünetek. Diólevél teát ittam, csináltam egy sóslábfürdő kúrát és helyileg fecskefű, utifű tinktúrával és megújuláscseppel kezeltem.

Január eleje szokatlanul csendes volt, az első két hétben olyan volt, mintha megfagytam volna. Az agyam működött, de valahogy nem akart összedolgozni a végtagjaimmal. Amire tettre került volna a sor nagyon fáradtnak éreztem magam és csak a muszáj dolgokkal foglalkoztam és jegyzeteltem, hogy miként is kezdjek neki a már lassan rámdőlő rengeteg tennivalónak. Ilyenkor a legnehezebb nekikezdeni, mert már a gondolat fáraszt, hogy mennyi mindent kellene megcsinálni.
Aztán csak nekikezdtem, szinte kiürítettem a ruhásszekrényemet, nagyon sok mindent feltettem a vaterára, mert a ruháim 95%-át nem hordom, mivel az időm nagy részét itthon töltöm, a sok szép ruha meg ott áll a szekrényben. Na jó, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elég sok minden nem jó rám... Szóval gondolatban elengedtem a kilókkal való harcot ami majd meghozza a változást. Nálam ez így működik.
Egy teljes hétig csak a ruhákat válogattam, fényképeztem, töltögettem fel, majd jött a telefon, hogy Édesapán elég cefetül néz ki, gyorsan mentünk is hozzá. Tündérbogyó remekül leegyszerűsítette ezt is... Megkérdezte a szomszéd tőle, hogy hová megy, erre Ő: Megyünk a papához, beságút!
Részlegesen elzáródott az epevezetéke, de megműteni nem műtötték meg csak másfél hét múlva, mert begyulladt az epehólyagja, a vezetéke, majd  a hasnyálmirigye is, mert megpróbálták kifújni a vezetékből a követ és az ezt eredményezte. Sajnos az epehólyagját nagy bánatomra kivették, de most már otthon lábadozik. Gyengécske, de jól van.
Nagyon frusztráló volt, hogy 100 km-re fekszik  a kórházban és nem tudok csak úgy beugrani hozzá... aztán pont úgy alakult, hogy mentünk volna hozzá, mert már nem bírtam magammal és azt a jó hírt kaptam, hogy haza is vihetjük - persze saját felelősségre.
Aznap temetésen is voltunk, nagypapám testvére 85 évesen meghalt, de szerencsére a család is úgy láttam, hogy megváltás volt neki. Szegénykém a cukortól már elveszette a látását, állandó felügyeletre szorult, de mivel Ő is az a makacs fajta nem fogadta el , ezért állanóan esett kelt...
Édesapámhoz az még hozzátartozik, hogy van egy kis boltocskája aminek az árubeszerzését most Édesanyám végzi, mert mi ahhoz messze lakunk. Olyan rossz, hogy nem tudok napi szinten segíteni, kiváltani a munkájukat. Itthon toporgok, ahelyett, hogy ott munkálkodnék - ahogy régen is volt...

Kínomban újra kipakoltam a szekrényt és még több ruhát raktam fel a vaterára.

Majd a védőnő szólt, hogy van lehetőség otthoni bedolgozós munkára. Fel is hívtam, el is kezdtem. Sportkulacsokat gyártanak és a kupakba kell belenyomkodni a szívókát. Elsőre könnyűnek tűnt, de az első zsák után bepánikoltam, hogy nem fogom tudni megcsinálni, mert a hüvelykujjamat nem éreztem a zsibbadástól, mert annyira igénybe vette, majd felszívtam magam, kitaláltam a saját technikámat és a második zsák már ment, mint a karikacsapás.

Itt tartunk most. A kertben még csak a rózsákat metszettem meg, ebben az esős időben nem nagyon akaródzik kimenni, pedig a nagy virágágyásnak már nagyon neki kellne esnem. Valahogy most még a ketészkedés sem megy, nem is tudom, mi van velem.. Valahogy úgy istenigazából semmihez nincs kedvem, de azért csinálom, kínomban.

16 megjegyzés:

 1. Akkor a dokihoz nem is mentél vissza? Öngyógyítást csinálsz? Lehet hogy jobban jársz vele, de azért ha zsibbad a kezed ne szórakozzál vele sokáig! Még egy valami problémád adódik és a szekrényedben már nem marad ruha:-)) Nagyon vigyázzál magadra!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :DDDD
   Igyekszem:-) És igen, minden az agyban dől el.
   A kezem szerencsére csak a kupakolástól zsibbad - erős vagyok ugyan, de a kezem rettenetesen gyenge- annak semmi köze a Lyme-hoz.
   Egy orvoskálváriám volt még tizempárévvel ezelőtt a fejfájásom miatt. Hónapokon keresztül vizsgálgattak, hümmögtek, etettek minden féle gyógyszerrel aminek csak a mellékhatásait "élvezhettem", a fejem ugyanúgy fájt, majd a hosszadalmas procedúra végén közölték, hogy csak egy gyógymód van az én fejfájásomra, az, ha levágják a fejem. Én a gyógynövényekben hiszek és az ezüst kolloidban. az mindenre gyógyír külsőleg, belsőleg. Azt is ittam 3 hétig kúraszerűen és a kolloid szerinem sokkal hatékonyabb, mint egy antibiotikum és nem teszi tönkre az emésztőrendszert.

   http://ezustkolloid.bolt.hu/hatasai/

   Ha az ember gyógynövényekkel gyógyítja magát az egy hosszadalmas és időigényes dolog, valószínűleg ezért is preferálják sokan a gyógyszereket, viszont a gyógynövényeknél időt szánunk a tea elkészítésére, kortyolgatására és közben akarva akaratlan arra szervünkre, bajunkra gondolunk és ez a ráhangolódás is sokat segít. A legjobban azt szeretem, ha ki tudok menni és magam tudom összeszedni az adott növényeket, de így télen elég bajos, viszont nekem most a diólevélre volt a legnagyobb szükésgem, de tavaly rengeteg koszorút csináltam belőle csak úgy és milyen jól jött novemberben....Mindennek megvan a miértje.

   Törlés
 2. Mielőbbi gyógyulást neked, füvesasszony!:) Mi is használunk gyógynövényeket, de annyira nem vagyok bátor, hogy helyettesítsem a a gyógyszereket, no és az ismereteim is hiányosak. Ha lesz időd, írhatnál a bevált "szereidről", jönnék okosodni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :-)

   Egyet máris mondok:-) 6 éven aluli gyerekeknek kifejezetten ajánlott (abból mostanában akad nálatok bőven) 3 naponta kakukkfű fürdő. Remek immunerősítő, nekik ez a legfontosabb. Vagy főzöl jó erős kakukkfű teát és azt rakod a fürdőbe, vagy egy kis zacsiba raksz kakukkfűvet a csap alá amikor folyik a víz, aztán beledobod nekik játszani. Tündérbogyó imádja, Ő szokott lábfürdőzni is. Képes egy órán keresztül lábat áztatni. Én már rég feladom, de Ő még mindig ott csücsül.
   Nehogy azt hidd, hogy én sosem bizonytalanodok el. Mindig van az a pont amikor kétségbe esek, hogy most mi lesz, ha nem hat, de ez a pont szokott lenni az áttörés is. A növények kiválasztásánál nagyon fontos a ráhangolódás. Nekünk van egy gyógynövényesünk akit bátran hívhatunk, a Gyuri bácsit szoktam nézegetni és a Maria Treben könyvet, majd a három közül (nem mindig ugyanazt modják) kiválasztom amit a szívem diktál.
   Tündérbogyó kolloidozik és homeózik, másfél éves kora óta teljesen elutasítja még a fájdalomcsillapítót is (mindegy hogy ivós vagy kúp) élete legnagyobb sírásai ezekhez köthetőek. Eddig nála egy üveg algoflex és 2 kúp fogyott el. A lázát (ami ritka) is homeóval szoktam levinni.
   Egy komolyabb baja volt, akkor úgy be volt dagadva az ínye, hogy nem látszódtak a kis fogacskái, de szépen öblögetett zsálya teával és már fél óra múlva látványos volt a változás, gyorsabban kigyógyítottam a szájnyálkahártya gyulladásból gyógynövényekkel, mintha gyógyszerekkel próbáltam volna.
   Amikor meg picit csípás a kis szeme akkor megfőzöm neki a szemvidítófűből a teát és szépen lemosogatja magának napi 1x, 2x és már el is felejtettük, hogy huzatos helyen voltunk. Fontos!!! Kamilla teával nem szabad szemet mosni, mert azok a pici szőrök amiket nem tudunk leszűrni, mert szinte láthatatlanok tovább ronthatják a helyzetet, irritálnak.
   Szóval Bátorság, Ráhangolódás, Szeretettel teljes teafőzés, Gyógyulás. Hajrá!

   Törlés
 3. Mielőbbi jobbulást!! Anyukám is egyszer elment az orvoshoz, hogy vegye ki legyen kedves a kullancsot, mert olyan helyen volt, hogy ő nem tudta, erre az orvos mondta, hogy neki nincs hozzá semmilyen eszköze:( Jó, hogy itt tartunk.
  Gyógyulj! Gyógyulj!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Igen, a dokik, nem nagyon értik a dolgukat. Nekem Apa vette ki, éppen, hogy belém bújt. A kutya átbújt a lábam alatt és a lábammal lehúzhattam a szőréről. Éreztem én, hogy megcsípett valami, de pont kint ettünk és nem akartam evés közben a kutyás lábam babrálni, mert a kutyaszőrt láttam rajta, de nem nyúltam oda. Legközelebb nem lesz ilyen.

   Törlés
 4. Még olvasni is szörnyű! Középső lánykámnál 4 évesen diagnosztizáltak Lyme-kórt, két hétig akarták lórúgásnyi, napi 3x4 Maripennel kezelni. Ebből sajnos egy heti adagot be is szedett, mire Dr. Lakos Andráshoz kerültünk /Lyme-kór specialista/, aki rögtön letiltotta a szedését. Minden túlzás nélkül, majdnem megöltük a gyerekünket. Először a bélflóráját kellett rendbe tenni, majd mi is használtunk ezüstkolloidot, aloe verát, kakukkfüvet, csipkebogyót, szárított bodzavirágot, D-vitamint, Eunachia cseppet, sok fokhagymát. Négy hónap után már tünetmentes volt. Nem tudom pontosan, hogy a felsoroltak közül melyik segítette a gyógyulását vagy az összes együtt, de makkegészséges lett.
  Mielőbbi gyors jobbulást és sok hangulatjavító tavaszi napsütést kívánok. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy leírtad és örülök, hogy sikerült túljutni rajta!
   Nekem is őt ajánlotta a védőnő.
   A csipkebogyó hámosít, az segített a bélflórában, ezt én is szoktam Tündérbogyónak adni amikor több kolloidot iszik. A kakukkfű is egy természetes antibiotikum, a bodza és az echinacea remek immunerősítő. Baciölés és immunerősítés a kulcsa nálam is a biztos gyógyulásnak.

   Törlés
 5. Remélem teljesen rendbe jöttél. Tudod, én is használok gyógynövényeket, de gyógyszereket is. Nem tudni mi a jó, ill. azt már tudom, hogy az ösztöneimre hallgassak. S én is voltam már úgy, hogy orvos kioktatott a gyógyítás (értsd hivatalos gyógyítás) mindenhatóságáról, s végül vizelet vagy homeopátiás szerek használtak. S volt úgy is, hogy minden próbálkozás ellenére vagy után műtét lett a vége. Teljes gyógyulást neked, s örülök, hogy végre itt vagy.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Alakulok! Nekem valahogy nincs szerencsém az orvosokkal, ezért próbálom magam megoldani. Indokolt esetben én is elmennék, de csak ha nagyon muszáj.
   Szülni is megszülhettem volna simán, ha tudnak számolni, de mivel nem tudtak ezért 3 napig vajúdtam. Ez a sztori is megérne egy bejegyzést.

   Törlés
 6. Úgy örülök,hogy jobban vagy és olvashatlak kitartás és a tavasz rendbe hoz üdv.

  VálaszTörlés
 7. Remélem, hogy hamarosan felépülsz teljesen és újra élvezheted a kertedet, a blogodat.

  VálaszTörlés
 8. Nem is gondoltam, hogy ilyen okok állnak a "csönded" mögött. Gyógyulj meg minél hamarabb!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...