2016. február 27., szombat

A dagonyázás királynője

Hétfőn csodaszép idő volt, nálunk megvolt az ígért 18 fok. Tündérbogyóval egész nap kint voltunk, még aludni sem volt hajlandó napközben, minek nála a délutáni folyamatos esés/kelés a végeredménye,mert már olyan fáradt, hogy összeakadnak a lábai, de ez sem számít:) A kis ágyásokban már múlt héten visszavágtam a virágokat, a hunyorok már virágoznak, a virágok már bújnak.
Kijelöltem a nagy ágyást, és fel is ástam, majd kedden szerettem volna átültetni a virágokat, kicsit félve ugyan, de neki is kezdtem és a harmadánál abba is kellett hagynom, mert elkezdett esni az eső, minek megint dagonyázás lett a vége. Még szerencse, hogy nem mostam meg előző este a hajam, mert amikor kényszerdagonya van akkor a végére úgy nézek ki mint Rambó bevetés előtt, csak rajtam sár van és nem festék... a hajamban, arcomon, ruhámon, a kesztyű nélküli kezemről ne is beszéljünk ami 3x akkora lesz a sártól és mert hozzáragadt a kézi ásóvilla ami leső ránézésre egy hatalmas göröngy.
Az ásóig lesz kiszélesítve.


Átszúrtam a madárodukat, a felásott részbe beültettem a kiszedett virágokat.
A négyszögletes ligetszépe igyekszik átvenni az uralmat. Nem gondoltam volna, hogy ennyit terjed a tél alatt. Szorgos kis növény. 
A vörös hajtások beborítják szinte az egészet.
Töpike ellen a leszurkált botok tavaly beváltak, csak cserélni kell őket, mert sok a durung. Még jó, hogy az erdő széle tele van bodzával, el is kezdtem megmetszeni, itt már azok vannak leszúrva. Kb 10 talicska ágra lesz szükségem, egy ideig el leszek vele.


Ezt a hunyort tavaly tavasszal ültettem. Egyenlőre csak virágot termel rengeteget, elfelejtette, hogy pár levél nem ártana. Biztos gyönyörűséges lesz, ha elkezd nyílni.

Pár nappal később. Lehet virágba szerelmesnek lenni? Mindig megdobogtatja a szívem. Tavaly csak 2-3 virága volt, akkor is ez volt a kedvencem  a diófa alatti ágyásban. Remekül fog kinézni a sok nefelejcs társaságában.

2 megjegyzés:

  1. Én a kék bakszakállba voltam tavaly szerelmes.Remélem jól írtam a nevét, szóval te is visszavágtál már, féltem elsiettem. Elkezdtem nézni a balerinás filmet, aztán otthagytam. Kemény, most nem volt hangulatom hozzá. Tudod, megláttam a lábát, a hüvelykujját, továbbgondoltam mi jöhet még? Elég volt.

    VálaszTörlés
  2. Hatalmas lesz az az ágyás! Jaj, már várom, milyen szép lesz, ha pompáznak benne a növények!! Jó munkálkodást Neked!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...