2016. március 6., vasárnap

Vegyes ágyások a konyhakertben


Very cool use of the triangle shape we mentioned. Edibles, Front and Center Blended gardens that incorporate edibles and ornamentals do double duty, giving gardeners a bountiful harvest of fruit, vegetables and herbs and an alternative to turfgrass. Edible gardens also create community as urban farmers share their bounty around the neighborhood:
Ez és az utolsó 4 a kedvenc.
Idén ezt fogom kipóbálni. Sokféleképpen lehet vegyes egy ásgyás. Az egyik mód amin elgondolkodtam az az, hogy a különböző zöldségeket úgy vetem el (figyelembe véve a hasznos társításokat), hogy minden ágyás egy csokor legyen és jelenleg affelé hajlok, hogy belecsempészek egy kis egynyári virágot a zöldséges ágyásokba és a kerítés mellett futó részegesen évelő ágyásokba pedig csempészek pár padlizsán, paprika és paradicsom palántát. Ehhez gyűjtöttem most pár képet. 

Képek forrása: Pinterest

Heritage Vegetable Garden - 10' X 20'.  Tomatoes, beans, cucumbers, spinach, carrots, peas. Explains how to do French method of mixing seeds to utilize space and for better produce (example: combine spinach and carrot seed).:


12 megjegyzés:

 1. Virágos konyhakert. Nagyon-nagyon tetszik! Én is hasonlóval próbálkozom, ill. már próbálkoztam tavaly is, aztán a büdöske teljesen átvette az uralmat, az őszirózsa meg nem kelt ki...Ilyen szép kertem, mint a képeken, biztos nem lesz, de valahányszor boltban járok valahogy mindig a kosaramba ugrik egy-két csomag egynyári virágmag. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az én tavalyi próbálkozásomat a gaz nyomta el:), remélem, idén jobban csinálom.

   Törlés
 2. Tetszetős képek és az hogy megjelölted a forrást még szuperebbé teszi (nem szeretem azokat akik nem teszik ezt meg).
  Én is valami hasonlót csinálok bár negyed ennyire sem szép, inkább kusza összevisszaság. teljesen ötletszerűen ültetve.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Üdv a Blogon!

   Köszönöm, szerintem így fair. Szeretem megosztani az inspirációkat is, hogy mi alapján indultam el, nem szeretek más tollával ékeskedni és úgy csinálni, mintha én találtam volna ki.

   Tavaly sikerült pár jó képet csinálni a konyhakertről amikor a hagyma és a kapor is virágzik, akkor volt a legszebb a konyhakert.
   http://aranyalma2012.blogspot.hu/2015/06/reggeli-fenyar.html

   Törlés
 3. Kíváncsian várom az eredményt, megcsinálod, azt már tudom.

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörű képeket találtál!!!! Biztos, hogy a végeredmény is szép lesz!
  Nálunk tavaly a paradicsom nőtt magától a virágok között, a komposztból került oda. Őszintén többet tudtunk így enni, mint amikor a veteményesben volt:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Remélem, már tervezés alatt:) A végeredmény a lényeg:-))Nekem is voltak ilyen kóbor paradicsomjaim tavalyelőtt és az nekünk is sokkal jobb termést adott.

   Törlés
 5. http://takingnotes.squarespace.com ismered? Nézd meg a kertjét is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ismerem, meseszép a házával együtt! Kiváltképp az étkezője.

   Törlés
 6. Gyönyörű, inspiráló képeket gyűjtöttél össze, de nekem nagyon tetszenek a kertedről feltett fotók is, rengeteg ötletet adtál. Várom, hogy idén milyen szépségekkel fogsz minket megörvendeztetni.:)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...