2016. április 13., szerda

Kerti körkép - április közepe

Ez is csak képes, lelkileg oda vagyok meg vissza... Egyet előre, kettőt hátra a helyzet....


A futórózsának gyönyörű a formája és tele van bimbóval.

A rózsák egy kicsit megkésve ugyan, de kaptak jó kis komposztot.Füvet csak az ágyások körül nyírtam, hogy megmaradjanak a százszorszépek.Fekete nadálytő és Szívvirág.

Harangláb készülődőben.

Színeváltó kutyatej és nefelejcs.
A gólyaorroknak sem kell már sok.

A japán haranglábak már nyitottak pár virágot. Remekül váltják a bőrleveleket.
A terasz elé elültettem pár párfányt.

Az oszlopokat igyekszem csodatölcsérrel eltakarni az idén.


Ide került répa, petrezselyem, tépősali, vöröshagyma és célka.

Ide is.


Növekszenek a pamacsok ebben az ágyásban is.

Az íriszes és ribizlis ágyásokba nem volt lelki erőm megtervezni az egynyáriakat, így csak szórtam szórtam, szórtam, remélhetőleg vadvirágréthatású csíkok lesznek a kerítésnél.  Ősszel pedig veszek pár tő rózsát és ültetek mellé gyűszűvirágot és pár évelőt amire még fáj a fogam.

A hátsó rumlit felszámoltam. a komposztot szétszedtem, a halmot arrébb villáztam, mert a szomszédból kaptam csicsókát. Az oszlopoktól a nyuszikig az lesz.

A málna is kapott komposztot.

És a nagy virágágy is.

Ezt a pünkösdit ősszel fel kell szedni, mert a fele valószínűleg túl mélyre került..elég nyurga. Tavalyhoz képest viszont haladás, mert akkor az egész ilyen volt. 
Az utakat idén nyírni fogom és nem kapálni. Modjuk pont annyi idő mint az első kert a sok madzagpakolgatás miatt, de egyenlőre megéri.Pózoló pillangó a holdviolán.

Ide jött a csicsóka, elé pedig mángold a nyusziknak.Jó kis kupac komposzt lesz jövőre is. Ide vetek lopó és dísztököt, had fusson. A kalodát meghagyom őszig, abba megy majd a diófa levele.

A kép nem adja vissza, de a nyuszik és a komposzt mellől a legjobb a konyhakerti kilátás. Ide teszek majd magamnak egy széket.

8 megjegyzés:

 1. Nagyon jó ötlet a veteményes útjaira a gyep, még ha több munkával is jár. Igazi kis angolkerted lesz!:) Telitalálat a diófa alatti félhold alakú virágágyásod is a fém/vas kútfejjel. /Nem tudom mi a pontos neve, de ilyet én is szeretnék nagyon, bár kutunk az nincs:)/
  Jól haladtok Tündérbogyó beszoktatásával az oviba?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Már tavaly is gondolkodtam rajta, egy a bajom vele, hogy a fő út közepe annyira ki van járva, hogy ott még a gaz sem nő, pedig ott lenne rá a legnagyobb szükség, hogy amikor esik az eső akkor a nyulakhoz ne popón csúszva jussak el.. és a téglákat is be kellene ásnom a földbe, hogy rá tudjak menni, ezért szerettem volna kartont letetíteni, arra pedig kulékövet rakni. Ennek meg az a baja, hogy nem lehet rajta futkorászni, talicskát tolni és a téglám is elfogyott, hogy a szegélyeket befejezzem, úgyhogy összel füvesítek és megpróbálom az utakat felvátlva használni.
   Időben pedig nem vészes, kivátlképp ha azt nézzük, hogy tavaly kapálnom kellett az utat. Az nincs meg fél óra alatt és csak eső után, teljes száradás előtt lehetett, mert kőkemény volt.

   Rosszul. Egyszer volt, többet sem akar menni:-( Azóta beteg lett, jövő héten futunk neki újra.

   Törlés
  2. Remélem, Almácska azóta már makkegészséges és túl vagytok a beszoktatás nehezén. Drukkolok!:)

   Törlés
  3. Köszönöm, hogy gondolsz Ránk!

   Törlés
 2. Nagyon szép minden! Annyira jó hangulata van a kerteteknek!
  Csak fel a fejjel! Szépen minden ki fog alakulni és belerázódtok az új napirendbe!!!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép lessz a kert már most látszik.Kitartás,mindenhez és jó egészség.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Igyekszem majd gazmentesen tartani. A hajnali gyomlálások nagyon fognak hiányozni.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...