2015. november 25., szerda

Tündérbogyó első adventi naptára

Sokat gondolkodtam rajta, hogy mégis mivel töltsek meg 24 kis csomagot, hogy mindenkinek jó legyen. Nem igazán szerettem volna mindegyikbe csokit, játékot és egyéb kütyüket rakni, inkább csak jelképes dologra gondoltam, ezért úgy döntöttem, hogy veszünk neki egy kis földlabdás fenyőfát - esetleg egy kis műfenyőt, aminek az aljába berakom a kosarat amiben a kis batyuk lesznek és mindegyik batyuban lesz egy-egy díszecske, na jó egy mini csoki is és amire eljön a karácsony addigra a csomagocskákból a díszek felkerülnek a fára.


Gondoltam arra is, hogy veszek valami játékot ami több darabból áll (fa vonat sínnel, vagy varrok bevásárlókosarat gyümikkel, zöldsikkel, satöbbi, satöbbi) és minden nap kikerül egy alkatrész, de szerintem ez pár nap múlva az unalomba fúlna - talán pár év múlva szóba jöhet.....
Idénre szerintem ez egy remek ötlet, mert imádja ezeket a kis mütyűröket. Annyira édes ahogy áll a virágüzletben a pult előtt kirakott kis asztalnál és átszellemülten nézegeti a kis díszeket. A piros csillagok a kedvencei, de szerintem mindegyiknek nagyon fog örüni. Vegyesen fogom őket becsomagolni.

11 megjegyzés:

 1. Ó de jó ötlet! Biztos nagyon fogja élvezni!!

  VálaszTörlés
 2. Szerintem is jó ötlet! a gyüjtögetős, összerakós nagyobb gyerekeknél müködik - de még nálunk is unalmas lenne pedig 5 és 6,5 évesek. Amúgy nálunk az idén is kreativ tevékenységek lesznek a zacsikba - a tavaly nagyon szerették - már előre készülnek most is :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi!
   Nem akarok nagy felhajtást, csak legyen minden napra valami kis plusz örülni való.

   Törlés
 3. Ez tényleg nagyon cuki ötlet :D Lehet, hogy "ellopom" ;) (Bár gyerek híján egyelőre csak módosítva...)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elfoglaltaknak is nagyon jó, lehet így is fát díszíteni, két legyet egy csapásra... nem kell azon idegeskedni, hogy a nagy hajszában mikor lesz idő feldíszíteni a karácsonyfát:))

   Törlés
 4. Hú,mennyi szépséges kis dísz és milyen csuda ötlet,hogy azok a díszek kerülnek a fára!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   A ledes fényekért mentünk be a múlt héten a virágüzletbe, akkor még nagy bajban voltam, mert lövésem sem volt, hogy milyen legyen az ELSŐ naptára és ahogy elmélyülten nézegette, válogatta a díszeket akkor szállt meg az ihlet:)
   A hétvégén megvesszük a fát, szerencsénk, hogy a szomszéd faluban pont van egy termelő ahonnan tuduk földlabdás normandot hozni. Az tök jó lenne, ha át tudnám nyaraltatni cserépben és akkor jövőre is meglenne és azután is és Tündérbogyóval együtt növekedne a fa.

   Törlés
  2. A földlabdás engem is érdekelne, volt amikor ilyet vettünk. Megírod levélben a címet?
   Fiamék is földlabdásat vettek régebben, néhány évig működött a dolog és már az is jó. Kint a kertben meg maradhat.
   Hol lehet ilyen tünemény díszeket kapni? Bár rájöttem,hogy nekem már nem is kell.:)

   Törlés
  3. Persze, majd mondom Apának, hogy kérjen egy telefonszámot.
   Minden dísz a helyi virágboltban vettem, de QX-es (ez egy ajándék nagyker, mi is jártunk oda), szóval kisebb ajándékboltokban érdemes megnézni.

   Törlés
  4. átküldtem emailben a telefonszámát

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...