2015. november 14., szombat

Karácsonyi ablakdísz

Ezt a díszt igazából karácsony utánra készítettem amikor már lekerül a sok piros-fehér, de a kötött pulcsitől annyira télies, hogy nyugodtan lehet akár karácsonyi is legfőképp azért, mert a szürke idén karácsonykor nagyon menő. Nálam máskor is és érzem, hogy kezd beszippantani, de tudom, hogy nem hagyhatom ki a pirosat, mert utólag  biztosan megbánnám. Igaz, hogy picit kevesebb lesz, de akkor is lesz.


Már kitaláltam az idei koncepciót, hamarosan jön pár inspiráló kép, de most vissza az eredeti témához:
Ez az ablakdísz remekül megy a jelenleg fent lévő párnahuzatokhoz, mert  a szívet az abból maradt csíkból varrtam. Az alapot most fehér papírból csináltam, mert nem voltam benne biztos, hogy a kötött pulcsin nem látszanak át a betűk, majd alaposan körbedrótoztam.


A kötött pulcsi ujját a varrásoknál elvágtam, majd a megfelezett ujjat hosszában ismét elvágtam:


Ezeket kereszt irányban haladva szépen rátekertem az alapra -közben nyújtottam is a pulcsit, hogy elég legyen, majd amikor körbeértem akkor a botra tekert madzagommal is végig mentem rajta. A szívecskét pelenkaöltéssel körbeöltöttem, megtömtem, varrtam rá kis csengettyűt és beakasztottam a közepébe. Elég pofás lett, de mégsem adja vissza azt amit én szerettem volna, mert elvileg ez egy kis madárházikó sziluettje lett volna, de csak akkor jön rá az ember, ha megmondom, hogy mi is ez valójában.Ezekhez a párnákhoz csináltam:
Az őzikés párna Tündérbogyó választása, magamtól biztos nem vettem volna meg és amikor hazajöttünk rájöttem, hogy mennyire igaza van, nagyon kellett ez a párna nekünk. Először egy piros sapkás kiskutyásat szeretett volna, de megtaláltam ezt és a kettő közül ezt választotta. Szerencsémre:)

Magamhoz képest kicsit későn kezdtem neki az idei karácsonyi készülődésnek, de annyira nincs még karácsonyi hangulatom ebben  a melegben.... majd ha megszáll az ihlet akkor megcsinálom pár nap alatt jó szokás szerint:)

6 megjegyzés:

 1. De jó,hogy írtál ezekről! Párnákat terveztem varrni,csak aztán elsodort a többi tennivaló.Az őzikés tünemény!A piros nekem is nagyon kell télen,vagy bordó.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A párna egyébként tecsós, egy ezresért árulják párnával együtt. Én is szeretnék párnákat varrni, transzferálni, csak még nem jutottunk el anyagért a Ziknyában - Tündérbogyó kifejezése az Ikeára:))) Anya!!!! akarok menni kicsikocsit tolni ziknyában:D

   Törlés
 2. Nagyon jó lett, az a szivecske nagyon tetszik - a madárházikó tényleg olyan - miután elmondtad :-) Karácsonyi hangulatom nekem sincs még, pedig készülődni kellene már, mert hanem advent előtt majd sok lesz - ez tapasztalat. De valaki mindig beteg, itthon van és igy nem lehet meglepit késziteni, aándékokat venni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye:D
   Már én is gondoldoztam, hogy hogyis fogom megoldani Tündérbogyó ajándékait, mert még mindig hozzám van nőve, kizárt még az is, hogy a faluba bemenjek nélküle amikor Apa itthon van.

   Törlés
 3. Kis aranyos az ablakdísz! Jó kis lakberendező vénája van Tündérbogyónak! Volt kitől örökölnie:)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...