2015. november 13., péntek

Balkonládák téliesítése

Nagyon egyszerűen oldottam meg idén ezt az ügyet nagyon rövid idő alatt, nagyon kevés munkával. Nem kiborogattam a ládákat, hanem minden egynyárit, muskátlit tőben elvágtam, a földet bennük hagytam és teleszurkáltam bogyós borostyánnal. Sajnos nem hoztam eleget, de azért nagyjából megtöltöttem a ládákat.
Amikor ilyen virágos kompozíciókat készítünk akkor általános szabály az, hogy maga a csokor, díszítés másfélszer legyen olyan magas, mint az alap amibe készítjük és a háromszög forma követése is nagyon fontos, hogy szépet, harmonikusat alkossunk.
Más egyebet most ezeken nem tudok bemutatni, mert nagyon kevés anyagból dolgoztam. El tudtam volna hozzá képzelni még pár kecskerágó hajtást, babért, tiszafát, de most ezt dobtam össze gyorsan. Érdemes többféle anyaggal dolgozni - gondolok itt színre, levélzetre stb. Amennyiben túl ducinak érezzük alkotásunkat akkor azt pár hosszú, karcsú ággal meg tudjuk nyújtani oldalirányba.

A képek sajnos nem igazán adják vissza  a terasz hangulatát, mert túlságosan hangsúlyos a tégla, de aki bekanyarodik a teraszon annak a tekintete egyből az ajtón lévő borostyán koszorún akad meg, legalább kis időre elvonva a figyelmet a csúnyaságokról....

3 megjegyzés:

 1. "A képek sajnos nem igazán adják vissza a terasz hangulatát, mert túlságosan hangsúlyos a tégla" – én nem így érzem. Jó kép, és a tégla nem csúnya.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Túlságosan kritikus vagyok :) Egyébként a kisméretűvel vagy a dísztégléval nekem sem lenne bajom.

   Törlés
  2. Ebbe pont most botlottam bele:

   https://hu.pinterest.com/pin/81627811971690439/

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...