2016. január 12., kedd

Egyszerű edényfogó

Ezek még karácsony előtt készültek, velük, lett teljes a kép. Szezononként szoktam varrni egy sorozat edényfogót ami azon felül, hogy illik a többi konyhai textilhez sokkal jobb, mint a bolti - igazából összehasonlíthatatlan a kettő - nem melegszik át, minek a kulcsa a jó öreg gyapjú. Miután kivesszük vele a sütőből a tepsit van időnk gondolkodni, hogy hova is rakjuk le, nem kell egyből eldobni a sütit.

A szekrény alján találtam anno fél méter anyagot, gondolom téli szoknya lett volna belőle, de én másnak használtam el. Az edényfogó varrása is pillanatok alatt megvan, csak egy kis szatén kell még hozzá és tetszőleges pamut anyag -  a kevert nem jó, mert összeugrik az első alkalommal amint hozzáér a forró edényhez.

Első lépésként kiszabunk két tetszőleges méretű anyagot az elejéhez és hátuljához, majd két kb 1-2 centivel keskenyebb és alacsonyabb  darabot a gyapjúból.


Az egyik oldalának a hátuljához hozzá gombostűzzük a két gyapjú darabot és keresztben megvarrjuk mindkét irányból. Én ezt a mintás felénél szoktam csinálni, mert azon nem látszik, ha kétszer van rajta keresztül menve.

Ha ezzel megvagyunk akkor megfordítjuk, az egyik sarkába belerakjuk az akasztót, rárakjuk a másik felét színével lefelé.
Majd szépen körbevarrjuk, de hagyjunk egy elég nagy lyukat ahhoz, hogy ki tudjuk fordítani.

Akkora helyen nincs összevarrva, mint a telefontok.
A sarkokat levágjuk és miután kifordítjuk a sarkokat egy tompa tárggyal kiigazítjuk. Én egy nagy ecset végét szoktam használni.


Ízlés szerint ismét át lehet varrni keresztben, én most nem tettem, csak körbe varrtam cikk-cakk öltéssel. 3 db-ot csináltam, íme a legrusnyább, minek a hibái egy vasalással orvosolható lett volna, de én általában akkor kezdek neki varrni amikor nem kell elővenni sem a centit, sem a vasalót:)
6 megjegyzés:

 1. Szia, hova lettél, betegek vagytok?

  VálaszTörlés
 2. Szia! Voltunk, vagyok:-( + azt hittem, hogy idén elmarad, de nem... olyan, mintha megfagytam volna a kerttel együtt és még elfelejtettem felengedni magam:-) ÉS már egy hónapja behalt a notink, az asztali gépet meg Apa stoppolja, vagy tanul, vagy dolgozik rajta. Nagyon sok mindenről tudnék írni, csak hangulatom nincs hozzá, nagyon rossz így telefonról pötyögni.
  Köszönöm, hogy érdeklődsz! Igyekszem összekapni magam:-)

  VálaszTörlés
 3. Üdv,már nagyon várom,hogy jelentkezz.Sajnálattal olvastam,problémáid vannak,abbol nekem is kijut DE jön a tavasz az új remény Bízzunk. Várlak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a bíztatást! A héten a tettek mezejére léptem és fejben már fogalmazódnak a bejegyzések, már csak ideő kell, hogy bepötyögjem.

   Törlés
 4. Én is várom már, hogy jelentkezz. Remélem, minden rendben nálatok. Lassan már lehet molyolni az udvaron, kert körül is. (Csak ne essen több eső...)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...