2016. január 9., szombat

Madaras, kertes az elmúlt napokból

Nagyon sok hó esett  nálunk aminek örült az egész család. Tündérbogyó végre kipróbálhatta a szánkóját amit dédipapától kapott.
A javát csak ez után kaptuk, akkor aztán tényleg eltűnt minden, de arról nem volt időm képeket csinálni mielőtt feldúrtuk volna az egész udvart a hólapáttal keresztül-kasul.

Kezdetnek egy kis szemtornával indítunk, mindenféle madarat kell keresgélni a képeken:) Reggelente nagy a nyüzsgés a diófán, a szén és kékcinkék, a csuszkák, verebek és gerlék nagyon várják a napraforgót, közben egy kis csevejjel ütik el az időt. A fakopáncs és a mátyás inkább a fán maradt dióra utazik, ők nem jönnek le a napráért. A mátyásmadár nagyon szereti a kukoricát, mert amikor volt a konyhakertben egy kevés kukorica akkor azt nem törtük le a száráról, egész télen rajta volt és két mátyás pár jött minden nap enni. A házba is behallatszott amikor megérkeztek. Nagyon félénkek, a mostaniakat is csak véletlenül tudtam lefényképezni.

Középtájt egy mátyásmadár.

Balra föntebb egy fakopáncs.

Szintén.
Fakopáncs ül...

röppen....

figyel... (az y fölött)

Gerlék, az egyiket keresni kell.

Ez nem volt is volt nezéz, ugye?


Másik fakopáncs jobbra fönt, nekünk háttal.


Forgalmas leszállópálya.
Ablakból fotózva.
Sajnos elég sok a baleset - ablaknak repülő madárka, mert a nappali egy ablaka pont szemben van a gyerekszoba ablakával, magyarul átlátni a házon. az ablakban mindig van valami lógó, de ez nem sokat számít ez esetben. Idén már egy széncike meghalt, de a többinek csak egy kis idő kellett, hogy magához térjen.

A bal oldali ablakról van szó. Ebből szoktam őket lesni - a macskával együtt.Kezd bizseregni a tenyerem kertészkedés ügyben. Ezt a nagy ágyást szeretném megnyújtani 2x akkorára, mint most. Nagyon szép így télen is, ez a kert fő látványossága. Már amikor csináltam tudtam, hogy kicsi lesz a kert méretéhez képest, de úgy volt, hogy mellé jön a garázs aminek az építési ideje még bizonytalan, ezért ősszel úgy döntöttem, hogy megduplázom, így arányaiban jó lesz a kerthez képest. Egy kicsit bánom, hogy nem szedtem szét ősszel.. az egyetlen érv az volt, hogy akkor nem lesz semmi szép a kertben, de szerintem jól döntöttem. Az igaz, hogy több idő kell majd nekik a beinduláshoz, de én kivárom. Ezzel kapcsolatban már nagyon türelmes vagyok.
Retro szánkó dédipapától.

3 megjegyzés:

  1. Szépséges képeket készítettél!!!

    VálaszTörlés
  2. Azért azt a nagy ágyást még így téli formájában is elfogadnám, a nyáriban pedig különösen! Nálam is beindult a kertészmotor, a szükséges magok nagy részét már megvettem, a tejfölös-poharak kimosva várják a palántákat :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...