2016. január 5., kedd

Kert - 2015

A növények számomra példaképek. A februárban elvetett icike-picike kis magocskákból augusztusra hatalmas gyönyörűségek lesznek. Fantasztikus az a fáradhatalan élni akarás amivel rendelkeznek. Azonnal alkalmazkodnak az időjáráshoz, környezetükhöz, egymáshoz és megpróbálják maguknak a legjobb helyet megteremteni miközben a harmónia mindig ott van bennük. Egy pici odafigyelés és gondoskodás kell nekik amit Ők százszorosan és boldogan hálálnak meg. Nekünk, embereknek is így kellene tennünk mindig és mindenhol. Ez akár lehetne 2016 mottója is.


A képeken a dátumok rosszak, attól tekintsetek el.

Február-március:

Áprilisban elkészült a diófa alatti ágyás.

Áprilisban megjöttek az első nyuszikák is.Jobb dolgom híján a kerthez is gyűjtöttem pár inspirációt virágágyásokról, árnyékos kertekrőlkerti bútorokról1, kerti bútorokról 2 és csobogókról, kerti beton dekorokról,Május elején már javában kint ténykedtem, téglát pakolásztam, virágokat csoportosítottam át.Aztán jöttek a heti körképek amik nagyjából kéthetiek lettek. Minden fűnyírás után igyekeztem végig fényképezni az egész kertet.

Május végén megmacskásodtunk és beültetésre került a madárfürdő ami idén megkétszereződik mindenki nagy örömére.

Június elején végre kinyíltak a rózsák is. Igaz, nem voltak olyan szépek, mint 2014-ben, de már nagyon vártam.
Az első kert nekem június elején volt a legkedvesebb, aztán Töpike jött és rombolt:(A konyhakert sem váratott sokáig, június közepe volt a leggyörnyörűbb a sok hagymával.A madárfürdő július közepére elég pofás lett.Amibe madárfürdő is készült.A kutyakaparásra is megszületett az ideiglenes megoldás, tavasszal újra nekifutunk.

Az ólak előtti placcot is kicsinosítottam és készültek ideiglenes kinti székek is.Július végén is akadt csodálni való. Kinyítlak a kasvirágok, füzéres díszcsorbák, füzérajakok, a szarkalábak pedig nem tudták abbahagyni és persze az annyira szeretett díszgyertyáim és legényvirágaim is meseszépek voltak.
Augusztus végén ismét szétszedtem a konyhakertet, mert a terv a fejemben megszületett, de szétkapás után a nagy meleg miatt elég sokáig félkész állapotban volt. Aztán jött az eső és  a dagonyázás tavaly sem maradt el:)

Őszre lett szép korlátunk is ami persze maradt félkésznek, de így is nagyon mutatós.Az utolsó konyhakerti séta pedig az új kezdetről szólt.Az első komolyabb fagy november elején volt, ami azt illeti elég sokat váratott magára.

Remélem, nem csak nekem okozott örömöt végig nézni ezt a sok csodás képet ezen a jó kis fagyos januári napon.

11 megjegyzés:

 1. Vágyakozást ébresztettek bennem a virágzó képek..)
  Ebben a télben viszont az utolsó fotó nyerte el a szívemet.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha csak egy képet választhattam volna akkor vagy az első szénabálás vagy az utolsó lett volna nekem is nagy kedvencem.

   Törlés
 2. De jó ez az összeállítás. Fantasztikus látni, hogy ébred a kert és hogy vonul téli pihenőjére. Örülök a hónak, de most nekem is megdobbant a szívem a virágzó növények láttán:)

  VálaszTörlés
 3. S az egész kert mögött ott vagy TE!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen,minden kert egy ember. A madàrfürdő nem sok idő, csak arra kell figyelni, hogy egyenletes rétegben legyen felhordva az anyag és akkor nem lesz borulós.

   Törlés
 4. Kimásoltam a madárfürdőt, el kellene készítenünk.

  VálaszTörlés
 5. Mennyi minden belefért az évetekbe! Ha belegondolok, hogy kevés kivételtől eltekintve minden újonnan tervezett, kialakított és ültetett volt! Igazán nagyon jól teszed a dolgodat. Azt a kis odafigyelést...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi:) Remélem, az idén már lesz pár állatunk is. Mondjuk a téli állattartástól tartok egy kicsit, mert ilyenkor nem nagyon akaródzik kimenni...

   Törlés
 6. Nagyon szép, jó, ügyes, okos :) Én is csak gratulálni tudok.
  A madárfürdők kint maradnak télen is, ugye? Nincsenek a csőhöz rögzítve, vagy igen? Lehet benne cserélni a vizet? Bocs, nem is néztem meg, lehet, hogy ezeket már kérdezte anno valaki, és válaszoltál is...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Kint vannak most is, de ezeket nyáron se nagyon használták a méhek miatt. Elég nehéz,szóval nem túl praktikus, ha télen ki s be van hurcibászva, arról nem is beszélve, hogy szét is fagyhat. A diófa alatti vasat szeretik, ha nincs kint a macska. Reggel kiengedem, hogy elvégezze a dolgát, visszahívom és utána adok a madaraknak enni.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...