2014. január 10., péntek

2013 Karácsony előtti állapotok


Általában már novemberben karácsonyi lázban égek, idén (ami már tavaly van) szó szerint erőszakot kellett magamon vennem, hogy az legyen. Gondolom azért, mert kiszakadtam a vásárlóközegből elég rendesen minden napunk a Tündérkénk és a nyühölődés teszi ki.

Inkább idegrohamot kaptam mindig, hogy nemsokára karácsony és nincs miből rendez ennivalónak valót és ajándékot venni még a saját gyerekünknek sem. Varrtam, festettem ezerrel október óta az itthon fellelhető készletből, minimális vásárlással (még jó, hogy annak idején ilyen sok mindent összesoppingoltam amikor még futotta rá), hogy legalább akinek tudok, annak ily módom örömet tudjak szerezni, de hát páromnak, apámnak no meg öcsémnek, nagyapámnak mégsem varrhatok szívecskés díszpárna huzatot!!!

Nem hogy jobb lenne a helyzetünk, egyre csak szarabb lesz. Elég rendesen összecsaptak  a hullámok a fejünk felett. Több bírósági perünk van már a párom bedőlt cégeiből (biztonságtechnikával foglalkozott nagyban, de a válsággal nem bírt megküzdeni a cég), a munkahelyén fizetés nélküli kényszerszabadságon van..... bevételnek maradt a hatalmas családi és gyed vagy gyes mittom én mit kapok + amit a család bír segíteni, hogy ne haljunk éhen. Október, november, december nálunk szülinap névnap dömping ráadásul, úgyhogy karácsonyra nagyon elegem is lett. Ajándékot nem vettünk (nekem nagyon fontos, hogy ajándékozzunk, mindig is az volt, úgy látszik nem növök föl - mindig is imádtam a szülinapozós, névnapozós összejöveteleket. Persze nem toronyórát láncostul, meg verszacsekartötőt meg porsét meg ilyeneket szoktunk ajándékozni, hanem az ajándék mindig hasznos és személyes szokott lenni. A női szakasszal nincs gond még most sem, mert azt magam is meg tudom csinálni, a  fiús résszel vannak problémák.
Az ajándék pénzünket is szépen feléltük, de legalább a hűtőt feltöltöttük, vettünk fát, a csekkek egy részét be tudtuk fizetni. Marha jó, hogy már ennek is örülni kell, hogy örömködve elmegyünk a postára sárgákkal lóvéval és kapunk helyette pici sárgát és fityiszt.......
Pont olyan érzése van az embernek hogy.....-láttam egy filmet, nagyon megfogott- arról szól, hogy a spanyolok megszállnak egy területet ahonnan kiszorítják az őslakosokat, gyilkolnak, rombolnak "civilizálnak" és társai, majd egy jólelkű spanyol megszánja őket és segít neki  a terület visszaszerzésében, a film végére meg annak örülnek a  bennszülöttek, hogy egy a spanyolok által kijelölt helyen élhetnek egy rezervátumban szabadon??????!!!!!!!! 
Helló!!!!! A spanyoloknak kéne a bennszülöttek által kijelölt helyen élni és térden csúszva megköszönni nekik, hogy beengedték őket a csodás világukba, nem a bennszülötteknek örülni a kedves spanyolnak és köszönetet mondani, hogy segített!!!!!!!!!!!
Sajnos velünk is ezt csinálják, csak sunyiban........ vagy csak inkább észre sem veszik az emberek vagy nem akarják.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...