2014. február 27., csütörtök

Nappali 3. rész: Álmaink, vágyaink


Kandalló:

Mindenféleképpen fehér lesz, beépített fatárolóval, bal oldalán paddal,  fölé nagyon szeretnék egy lapos TV-t, mert a mostani ormótlan nagy kocka azért van ott ahol, mert máshová nem tudjuk rakni.

A kandalló fatároló része a  kémény elé kerülne, mert a takarítónyílás miatt nem lehet beépíteni, nem sokat kellett keresgélnem a Pintin, hogy megtaláljam ezeket a képeket. Nem is keresgéltem tovább, mert csak elbizonytalanodnék, meg cifrázni nem nagyon tudnánk, mert nem bálterem nagyságú a nappalink és szerintem ide nem nagyon illene egy óriáspárkányos monstrum.
Ez a kép azért elég csábító volt, de egyből az villant be az agyamba, hogy abba a beton izébe minden egyes alkalommal belerúgnánk, ha a hálóból viharsebesen át kellene rongyolni a leendő gyerekszobába. Tetszik a fekete-fehér-beton kombó nagyon, de sajnos nem nekünk való. Örülünk, ha Apa a hálóban lévő feketeséggel egyszer megbékél. Jelenleg azért nem nagyon háborog ez ügyben, mert kisebb bajánál is nagyobb, hogy nem tetszik neki a háló. Szerencsére van új melóhelye, üröm az örömben, hogy rengeteget kell dolgozni -reggel 7-kor elmegy, este 8-9 körül ér haza :-(, azt azért nem mondhatnám, hogy sztárgázsit kap, de a semminél minden jobb. Remélem egyszer talál egy olyan helyet ahol a munka egyenesen arányos a fizetéssel. Ja, csak má megint bilibe lóg a kezem. Elfelejtettem, hogy hol élünk és hogy ebben az országban ez a divat.

Szóval, ez a kép csábító volt.... Már megint sok a melléduma.


Kanapé + szőnyeg + asztal:


 Ez a szőnyeg lenne a legtutibb, Apa egyből erre bökött rá, de a fuga nem biztos, hogy jól állna neki, vagy gombhoz a kabátot ismét: (bilibilibili.....álmodozni lehet, jó???)
http://expona.hu/wp-content/uploads/2771_persp_c_dl_web.jpg
 vagy:
http://expona.hu/wp-content/uploads/2777_persp_c_dl_web2.jpg
Vissza a valóságba, valószínűleg ilyen szőnyeget fogunk venni:
www.ikea.hu
Dohányzóasztal:
Először ebből szertettem volna 4-et mobillá tenni, összefogatni őket + görgőket rárakni, de aztán rájöttem, hogy ezen Tündérke nem fog tudni rajzolni :-(
www.ikea.hu  Rast éjjeli szekrény
 Van itthon 3 db fehér Lack asztalunk, valószínűleg abból lesz 2 db egymás mellé rakva.

Nagyon tetszenek az egymásba rakható, könnyű asztalok és nagyon praktikus is egy ilyen kicsi és multifunkcionális nappaliba mint a miénk.
Itt az üveggel vannak problémáim   http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80215332/
Ennek a színével nem nagyon vagyok kibékülne, egy vidámosítás ráférne.http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10135027/#/10135027


Pedig úgy emlékeztem, hogy volt az Ikeában olyan egymásba rakhtató asztal ami 2 vagy 3 színből állt, volt benne natúr fa színű is, de nem találtam, arra gondoltam én, hogy jó lenne, de már úgy látszik, késő.

Járóka maradna a helyén, mert ha a konyhában főzök akkor is lát belőle a Tündérkénk. A csúnya fém fogantyús komód marad a helyén -jó lenne helyette egyszer egy szépegyszerű, a  nem használt bejárati ajtó elé beraknánk az egyik könyvespolcot.

Ezt el bírnám viselni:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40222626/

A legkihasználatlanabb fal a fürdő, háztartási ajtós, oda jó lenne valami beépített nem túl mély könyvespolc szerűséget csinálni. Arról lövésem sincs, hogy jól nézne-e ki, vagy agyon lenne-e zsúfolva a nappali, meg hogy a középső részt ami a 2 ajtó között van hogy is csináljuk meg, de mivel ezt nem holnap kell eldöntenem, így nem is igazán nyomaszt.

Jó lett volna egy dolgozósarok is -a hálóban is szó volt róla, de az csak kényszermegoldás lenne-, mert lassan kellene gyerekszobának a dolgozó/játszó szoba, de annyi mindent kellene onnan kipakolni, hogy ihaj. Minden oda van bezsúfolva, meg még teregetni is ott szoktam, szóval egy rémálom jelenleg az a szoba. Ráadásul előszobánk sincs, ami rettenetesen hiányzik.
A teraszt kellene egyszer beépíteni és akkor lenne értelme a nappaliban lévő bejárati ajtó, viszont akkor nem tudnánk elé rakni a könyvespolcot........

Jelenleg ez a kép van előttem, hogy így lesz berendezve:


Általában így szoktam tervezgetni, hogy még cikkszámot is írok. Ez azért van, hogy ha feltörtünk, mint a talajvíz, vagy megnyertük a lottóötöst, akkor csak elő kell vennem a kis papírkáimat és már mehetünk is soppingolni :-) 
A pad helyén 3 db ülőke van egymásra rakva, ez sem rossz megoldás, mert ha többen vagyunk akkor a fiataloknak van hova lekuporodni.
Már iszonyatosan sok álmatlan éjszakám volt ezek miatt a kérdések miatt, de nem látom a megoldást.
Olyan, mintha sok dolog még mindig csak ideiglenesen van ott ahol és ez eléggé frusztrál. Nem vagyok rendmániás, viszont csak rendszerben tudok gondolkodni és ezért idegesít, mert ezt a rendszert, hogy mithogyanhova még mindig nem tudtam felállítani még agyban sem, nemhogy fizikálisan.

Idén örülünk, ha a kandallót meg tudjuk csináltatni + szőnyeget venni a nappaliba (is), de már ez is nagy haladás lenne. A tetőszerkezet ilyenkor mindig az eszembe jut, hogy az arra valót hogyan fogjuk tudni összekuporgatni. Sokáig nem lehet várni, mert nagyon rossz állapotban van, amikor nagy hó esik mindig összetesszük 2 kezünket, hogy jó hamar olvadjon le a tetőről. Szerencsére az uralkodó széljárás miatt mindig az ép részén rakódik le nagyobb hómennyiség, de azért mégis para...
Egy tetőcsere olyan hatalmas összeg számunkra, hogy tényleg nem látom az idejét, hogy mikor fog rá sor kerülni.


Képek forrása: Pinterest, Ikea, saját

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...