2014. február 28., péntek

A mumus 1. rész: jelenlegi dolgozó/játszó szoba, jövőbeli gyerekszoba

Erről a szobáról, a konyhával, fürdőszobában egyetemben még nem nagyon esett szó részletesebben. Közeli terveimben az szerepel, hogy végigmegyek most már az egész lakáson, a jelenlegi állapotot és álmainkat dokumentálva.

Ez az a szoba ahol csak addig van rend amíg megcsinálom. Túlzsúfolt, ide nyomunk be mindent aminek még nincs, vagy már nincs helye. Ráadásul itt szoktam teregetni is, olyankor kész labirintus, ahhoz, hogy leülj a számítógép elé, vagy kinyisd a szekrényajtót, tuti, hogy 3 dolgot arrébb kell tegyél és ez egy idő után marha unalmas.

Ez a látvány számunkra elég kellemes, de csak addig tart a kellemsség, amíg el nem kezd az ember körülnézni:-)


Itt már kezd eldurvulni a helyzet. A könyvespolcon minden polcban duplán vannak rakva a könyvek, az alsó sor azért van kihagyva + tele egymásra rakott könyvekkel, mert ide szeretnék 4 db egyforma, pont a polcba illő fehér, vagy krémszínű kosarat ami a gyerekjátékok nagy részét elnyeli.
Néha vannak hülye dolgaim, mert amikor megpakoltam a könyvespolcot, kb 5 ember kellett és 2 hét, hogy meggyőződjek arról, hogy nem fog a gyerekre és rám borulni játék közben, mivel nem az alja van a legjobban megterhelve, hanem a teteje.Viharsarok 1.:

A TV állvány és a forgószék teljesen fölösleges, volt egy másik sarok íróasztalunk -az ágy helyén volt, akkor az ágy az ablak alá volt tolva- ahhoz tartozik. Remélem, mihamarabb túladok rajtuk, mert nincs rá szükség, csak a helyet fogja. A jó kis Neumann varrógépemmel viszont az a tervem, hogy lefestem fehérre, mert süllyeszthető a varrógép és amikor nem használom akkor asztalként is funkcionálhat.


Itt már inkább cunami söpört végig, nem is egy szimpla vihar:


Mindkét saroknak a legnagyobb baja az, hogy a földön tároljuk a dolgokat, nincsenek polcok.

Ezek a képek karácsony után készültek, azóta persze már megint elkezdtem ide-oda pakolgatni ezt azt amazt.
Azért jó dolgok is történtek ezzel a szobával:
1. A hatalmas szekrény jobb kihasználhatóságának érdekében vágtunk polcokat -mármint Apa és Papa. Papa amolyan gyűjtögető típus-nem kórosan persze, így anyag is, gép is volt, szinte (áram) ingyen volt.
Papának mindig minden van otthon, bármire is legyen szükség: -) Boltvezetőuncsitesóék ugye új albiba kötözvén mosogató nélkül voltak, vettek új konyhabútort, de a régi mosogató valmiért nem volt jó, vagy a munkalap, már nem is emlékszem, de a lényeg, hogy természetesen Papának volt az is otthon, így meg is oldódott pikk-pakk a mosogatómizéria.
2. vettünk 12 db 28cm-es Ekby polctartót amit a úgy szeretnénk felrakni, hogy a könyvespolc oldalára 2-2 polcot, a számítógép fölé 1-1 polcot rakunk fel a közeljövőben, ha eljutunk a legközelebbi méretrevágós barkácsboltba. Papa vágott ide polcokat ingyé, de aztán leszavaztuk, mert nem ment a színe se a polctartóhoz, se a könyvespolchoz. Majd jók lesznek a háztartásiba vagy a spááájzba.
A könyvespolcoknál úgy terveztünk, hogy faltól polcig fognak érni, szóval lesz egy ideiglenes könyvtárfalunk:-)
A dolgozósarokba pedig akkora polcokat vágatnánk ami a saroktól az asztal széléig érne mind2 falon.

Ezek már a jelenlegi képek, erről beszéltem:-( ÉÉS most még viszonylag rend van.


Egyik rossz szokásom, hogy a könyvek tetejére is szoktam rakosgatni, általában azokat a dolgokat, amiket vagy el szeretnék rakni és ide teszem, hogy a gyerek ne érje el, vagy a közeljövőben kikerül a falra, dolgom lesz vele. A polcok tetejéről ne is beszéljünk....

Közben a nappaliból bekerült ide az 1-es, hogy ott jobban elférjünk.Ez a sarok még mindig verhetetlen. A lámpa ott van a toppon:-)


Fölösleges bútorainkat nem azért nem vágom ki, mert sóher vagyok, hanem mert ha megtenném, tuti az kellene, meg egyébként is. Először megpróbáltam elajándékozni, nem volt rá szüksége senkinek, most meg fent van a Vaterán, hátha valakinek kell pici pénzért. Nem szeretek azért kidobni dolgokat, mert már nincs rá szükségünk, pazarlásnak tartom.

A polcok felrakásán kívül nincs túl nagy tervünk ezzel a szobával. Természetesen azért, mert ideiglenesen vannak itt a dolgok. Kezdem nagyon rühelleni ezt a szót. Apát még fűzöm, hogy a sarokíróasztalt az asztali géppel együtt szüntessük már meg, mert olyan ritkán van használva, de mindig azzal jön, hogy hova rakjuk a nyomtatókat.... Én már persze kitaláltam, a rozoga könyvespolcot kellene megerősíteni -ami a hálóban van, a hátára lyukat fúrni, venni egy kisebb asztalt ami mellé raknánk a rozzantat és meg is lenne oldva a kérdés. Rozzantka felső polcain meg szépen elférnének az iratok, de nekem ez a variáció tetszene a legjobban:

Pinterest
Úgy gondoltam megoldani, hogy vennénk egy nagyon olcsó fehér asztalt az Ikeában -hol máshol-, ami alá szépen betolnánk 2 db olyan iratrendezőt, mint ami most is van az asztal alatt és slussz. Lehet, hogy csak egy asztallap kéne és a 2 szekrényke lenne a lábikó. Viszonylag olcsón kijönnénk, egyszer már kiszámoltam. Rozzantat is lemázolnánk fehérre, melléraknánk, hogy hol azt ne kérdezze senki, mert nem tudok válaszolni és meg is lenne a kikulturált kinézetű mini iroda.

ÉÉS egy ilyet szeretnénk játszószőnyeg helyett nagy is, ahhoz képes szerintem olcsó is, könnyen tisztán tartható, talán még a folt sem látszódik rajta annyira, mondjuk lehet azért, mert bejojózik a szemed, ha sokáig nézed.

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40227902/#/40260519
Hát ennyi.

Ahhoz képest, hogy a polcokon és a szőnyegen kívül mást nemigen szeretnénk, jó hosszú bejegyzés lett.

mumuskép innen: http://anngel.lka.hu/2010/11/08/mumus/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...