2014. február 5., szerda

Hálószoba 2. rész: Meglévő adottságaink, bevásárlólista
Az előbbi bejegyzés szellemében írtam össze, hogy mi az amire tényleg szükségünk van, mi az amit meg tudunk csinálni, amit nem, azt hol tudjuk a legolcsóbban beszerezni. Nem árulok el nagy titkot szerintem, hogy az Ikeába szól a lista.


Meglévő bútoraink:


MALM dupla ágykeret (200x210 cm)
MALM komód nyír színben

PAX, nyír. A miénk oldala is nyír, a tolóajtón nincsenek ilyen fémes izék.

Kinder Möbel Reni átalakítható babaágy: nyír színű??, állítólag vanília színű?? elemekkel kombinálva.

Van még egy nyír színű fali polcunk is és egy szétesőben lévő könyves polcunk az egy kicsit sötétebb, a kiságyhoz pont jó a színe, egy összecsukható székünk, egy ocsmány, de kényelmes fotelünk -nem akarok senkit megriasztani, tényleg nagyon randa: fosbarna fekete krikszkrakszokkal, bőven elég lesz a látványa a majdani előtteésmostképen-, egy rattan ládánk.

Meglévő textilek:

Alvine Spets függönypár
Akerkulla méteráru: 60 cm


Berta Ruta méteráru 60 cm

Ditte méteráru 60 cm

Továbbá van egy homokszínű és egy fehér dupla paplanhuzatunk, egy fehér kötött hatású ágytakarónk, fehér magában bordás anyagból dájolt párnahuzat tenger, egy kicsi és egy nagy krémszínű/majdnemfehér rongyszőnyegünk.

Bevásárlólista:
(Tudnék ezeknél szebbet, jobbat,de az nem fér bele a költségvetésbe, azok a dolgok szerepelnek itt amiket meg is tudunk venni. DE HA már leírtam, akkor lehet, hogy meg is csinálom az álom-bevásárlólistát)

Textilek:

Már nagyon rég óta ezt szeretnénk a hálóba és mivel nem 2 Ft ezért jól meg kell gondolni, hogy mennyire univerzális, nem fogjuk(mármint én) e holnapután megunni, stb...

Remélhetőleg ugyanolyan a színe mint a paplanhuzatnak. VIVAN függönypár dekorációnak 2 oldalra.
 Továbbá szeretnénk még 2 rackabőrt az ágy 2 oldalára.

Egyéb: kell egy állólámpa fekete vagy ezüst a sarokba, de inkább mindkét sarokba.


Hálószobához tartozó dájolások listája:

-fotelt szebbé varázsolni - ötlet megvan, elkezdtem, de anyaghiány miatt áll a projekt
- fekete-fehér tárgyak kreálása - ötlet megvan, már elkezdtem
-képtartó készítése - Apa feladata
-képkeretek készítése - 2 db-ot már csináltam
- meglévő képkeretek átpingálása, paszpartuzása
-éjjeli szekrény helyettesítése - ötlet megvan
-világítás- ötlet megvan, Apa ki fog készülni, hogy megint átrakatom vele a fali lámpákat (lehet mégiscsak meg kellene tanulnom fúrni?)
-babaágy és környékének összehangolása a szoba többi részével úgy, hogy kiscsajos maradjon.

Amennyiben az eset állna fent, hogy vasvillával forgatnánk a húsz-ezreseket a padláson, hogy ne rohadjanak össze akkor  a következőket azonnal a listához adnám:Váltásnak pedig, ha vágynánk egy kis színre.


Ez pedig a falra menne fel vízszintesen dekornak:
Kerítenék valahonnan ilyen anyagot, a pomponok persze feketék lennének:Attól függetlenül, hogy minden az Ikeából van még nem jelenti azt, hogy úgy fogunk kinézni, mint egy bemutatóterem. Próbálom és eddig elég jól sikerült belecsempészni kiegészítőkkel rafinériával a mi egyéniségünket is.
Jelen bejegyzésben azért nem szerepelnek csetreszek, mert abból elég sok van itthon ahhoz, hogy folyamatosan tudjam variálni, no meg kilométeres bejegyzés lenne -így is már afelé tart, nem tudom abbahagyni-, no meg nagyon utálok port törölgetni, meg hely se nagyon van kiállítást rendezni. Igazából nem is szeretjük azokat a dolgokat amiknek nincsen funkciója.
A régi magyar háztartások tárgyait  ha megnézzük nem találtunk fölösleges dolgokat, viszont a mindennapi eszközeik gyönyörűek, dúsan díszítettek, színesek, egyszóval: túinvan.
Manapság meg ami szép azt bekeretezzük, kirakjuk a falra, polcra akárhová porfogónak ahelyett hogy használnánk. Az sem baj szerintem, ha nem rendeltetés szerűen, de használjuk. Pl.:  a Miska kancsó elvileg pálinkának van, én olajat rakok bele, ott figyel a fűszeres polcon. Apának nagymamájától örököltünk egy óriás horgolt terítőt. Szerencsére akkora, hogy a dolgozó/játszó szobában jó szolgálatot tesz ágytakaróként. Az ágy fölött jelenleg egy fekete stóla van, nem kötelező a falra csak szőnyeget rakni. Ami éppen illik a hangulathoz azt használom kicsit furán, kicsit másképp.

Képek forrása: Ikea, Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...