2014. május 3., szombat

Tereprendezés 2. rész: A konténeres buli

Hozzávalók:

10 db férfiember
2 db saválló bácsi
6 db nőszemély
4 db gyermek
1 db 8 köbméteres konténer
3 talicska
6 lapát
1 bogrács gulyásleves 4 kg húsból, satöbbiből csipetkével
3 tepsi meggyes pite

A csapat: FSzöv-től 11-en, boltvezetőuncsitesóék 4-en, Apa rokkerréváltozott gyermekkori barátja skizorokker feketetütüs-szaggatottharisnyás-feketefűzős-bakancsos-feketeszemhélyú barátnője + mi 3-an.
Kicsit meghökkentem amikor megláttam a rokker csajszit, a tütü nem épp melós ruha. Zárójelben megjegyezném, hogy egy csomó mindenre allergiás, a lisztre is és nem értem, hogy akkor miért chipset reggelizett... 

Előtte képek:


11 óra körül megérkezett a bulibanda utolsó tagja is. Addigra a gulyáshoz előkészítettünk mindent, a kupacok körül le lett kaszálva a zöld, ki lett válogatva a tetejéről a fa.

22-en voltunk, gyorsan fel kellett állítani a stradégiát, hogy hatékonyan tudjunk haladni.

Kapitány: szerény személyem

Feladatkörök / emberek: italfelelős, séf, kukta, mosogató, gyerekpesztra, hangulatfelelős, megszakadósmelósok

Egész álló nap egyszerre kb 3 kérdésre kellett felelnem, a végére eléggé elfáradtam.  Volt aki elvonult a konyhakertbe meditálós-relaxingolós gazolásra, a férfiak akik nem főztek ők délután fél 3-ig rendületlenül lapátoltak, talicskáztak. Sajnos kétszer elkapott bennünket a zuhi.  Az első kb. 20 perces volt, akkor egy kicsit lelohadt a munkakedv, a második véglegesen szétverte a bandát. A konyha menet közben a zivataroknak köszönhetően szépen lassan hadiövezetté kezdett válni. Olyan volt a nap végére, mintha nem a konténerbe talicskáznák a ganét hanem a konyhába... Sajnos a romok eltakarítására egyedül maradtam, mert sokan jöttek kevés autóval és nem akartam, hogy egy emberre három várjon.

Utána képek:Meló van még bőven, holnap folytatjuk, a mait kineveztük pihenőnapnak. Ha nem esik az eső akkor szerintem olyan 90%-osak lettünk volna, de esett. Sajna nekünk nincs csak manuális fűrészünk, azzal jóval tovább fog tartani a fa feldolgozása, de most már mindegy, nagyon örülünk neki, hogy végre idáig eljutottunk.

A hangulat nagyon jó volt, mindenki jól érezte magát, személyi sérülés nem történt, pedig még mentős szakápoló is volt a terepen biztos ami biztos alapon.
Készültek a sokadalomról is képek, de azokat nem én csináltam, mert sok más egyébbel voltam elfoglalva, később pótolom.

Egyre csak nő, csak nő, csak nő az udvarunk, még a végén egy focipálya is el fog férni rajta.

Fióka helyzetjelentés:

2 veréb: OK
2 összefogdosott, bekosarazott galamb: OK
2 feketerigó: nem ok :-( Anyukájuk nagyon butuska volt, ott rikácsolt felettük, de nem etette, itatta őket:-(

2 megjegyzés:

  1. Hogy is mondjam csak... ez kipucolódott rendesibül! Amúgy a focipálya ötlete abban a pillanatban felötlött bennem, amikor közölted, hogy 22-en vettetek részt a Nagy KertPucolásban. :D
    Ha a közelemben lennétek, szívesen kölcsönadnám az egyik láncfűrészt, sőt magam is segédkeznék, ha tudnék... Föltétlenül bé köll szöröznyetök egyöt! Faluhelyütt gépállat nékün nem löhet möglönnyi, na!

    VálaszTörlés
  2. Bizony, a nagyja eltűnt!! 3F-re feltétlen szükség van áramosban: fűrész, fűkasza, flex. Már annyiszor kellett volna, hogy ihaj.
    Köszönjük a virtuális bizalmat és a segítséget is! Apósom is Zalában tanyázik, ott dolgozik tavasztól őszig, hozzá biztos közelebb vagy mint hozzánk.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...