2014. május 11., vasárnap

Gyerekszoba 3. rész: A tervek


Legegyszerűbb a fal színe volt, fehér.
Bútorok amik vannak: egy óriás gardrób, 120cm széles könyvespolc, 90 cm széles komód (nappaliból a fém fogantyús), egyszemélyes ágy, 3 db fehér lack asztal,

Amit venni kell: gyerekágy, gyerekszék, táblafesték, Ikeás fűszertartó ?db, Ikeás képtartó 1 max 2 db, falmatrica vagy tapéta a táblafestékes fal fölé, kerek kb 180 cm átmérőjű szőnyeg, éjjeli szekrények, lámpák.

Igények: szoba minimum 2 gyermek részére játszósarokkal, sok tárolóval.

Csudiszép rajzaim : vázlatok, agyalások következnek.


Úgy nézne ki a legjobban ha az ablak 2 oldalára kerülne a 2 ágy. VISZONT akkor az egyik gyerek hideg fal mellett feküdne, holott van 2 meleg falfelület ahová lehet ágyat rakni. Az egyik az ajtó melletti fa, a másik pedig az ablak jobb oldala. DE ha az ajtó mellé rakjuk a második ágyat akkor az ajtó mellé tervezett táblafestékes fal átkerülne a nagy szekrény mellé és így a játszó sarok is ami ebben az esetben túl messze esne a játékoktól amik ugye a könyvespolcon kapnának helyet. Konkrétan át kellene hurcolni napi szinten a játékokat a szoba egyik feléből a másikba.

Van kiságyas, nagyágyas verzió, ilyen is olyan is. Fotellal, anélkül, stb.

Jelenlegi álláspont a második, ez a leghasználhatóbb. A babaágy pelenkázóstul maradna a hálóban, mert kényelmesebb mindenkinek ha ott van amíg a baba picinyke, de ami a legfőbb, hogy nem kelti fel a testvérét éjjelente. Amikor már nagyobbak lesznek akkor a Lack asztalokat nagyobb asztal fogja váltatni. Simán elférnek az ablak előtt, mert a 2 leendő éjjeliszekrény között 210-220 cm van. Nekem úgy is tetszene, hogy hosszában van berakva 2 asztal egymással szemben az ablak alá. Ez viszont még nagyon távoli, több időt nem kívánok rá szánni, csak ötlet szintem mentem bele, gondolva a jövőre, hogy a berendezés akkor is működjön amikor a gyerekek már suliba járnak.

Meglévő bútorainkon annyit javítanék, hogy a könyvespolcot lefesteném fehérre vagy világos szürkére, a hátuljába anyagot szeretnék ragasztani. Arra gondoltam, hogy veszek még egy pár Gulsporre függönyt és az fogom variálni egy rózsaszín alapon fehér pöttyössel felváltva.

A nagy szekrénynél is kacérkodtam a gondolattal, hogy az oldalát és azokat az ajtókat amiken nincsen tükör is jó lenne fehérre festeni, de ebben még nem vagyok biztos, hogy szeretném. A nagy szekrény elnyelne minden gyerek cuccot akárhányan is vannak, egyedül a bal oldala kellene nekünk a kabátoknak, de lehet, hogy majd idővel azokat is el tudom valahova pakolni.

Nagy megnyugvás számomra, hogy végre látom a végét és hogy Apának is nagyon tetszenek az ötleteim. Próbálom az itthoni bútorokat úgy átvariálni, hogy jó legyen és minél kevesebbet kelljen erre költeni a nem lévőből.

A haditerv is tök jól összeállt: kandalló, ülőgarnitúra, nappali, gyerekszoba. Ami még képlékeny, de nagyon fontos: előszoba, fürdőszoba, TETŐ. Lépésenként haladva igenis megvalósítható, még ha sok idő is, te tényleg teljesíthető.

2 megjegyzés:

 1. Szia!Elejétől végigolvastam a bejegyzéseidet,ma értem a végére.Nagyon csodállak Titeket,hogy talpra tudtatok állni a történtek után!!!
  Nagyon tetszenek az ötleteid,a varrományaid :)
  Üdv:Tüzesvas

  VálaszTörlés
 2. Szia! Köszöntelek a blogon! Köszönjük szépen! Próbálunk mindig előre nézni, pozitívak maradni, mégha ez nem minden bejegyzésből is jön le, másképp már tuti megzavarodtunk volna. A szörnyűségekből is sokat lehet tanulni, fejlődni, sajna most is van belőle bőven az életünkben (a 2 csődbe ment cég "öröksége", de még nem nagyon írtam róla, mert nem szeretném az ördögöt a falra festeni.
  Örülök, hogy tetszenek, mostanában nem nagyon van időm varrogatni, hiányzik is.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...