2014. május 28., szerda

Rózsák

Jelenleg én is a bejegyzéstnemíró bloggerek táborát erősítem, egyszerűen arra nincs időm, hogy a gépet bekapcsoljam. Látástól mikulásig kint vagyunk a kertben, még pancsi után is. Általában 21 óra 35 perckor lépek be az ajtón, de csak azért, mert annyira nem vagyok elvetemült, hogy fejlámpával gazoljak. Talán már az is beteges, hogy ilyen az eszembe jut. A folyófűből már rettenetesen elegem van, ősszel kénytelenek leszünk valami gyomirtót bevetni -pedig nagyon nem akartunk vegyszert a kertbe-, mert még a végére sem érek, de már kezdhetem élőről a kert folyófűtlenítését. 
A rózsabokrok épp pont virágoznak teljes pompával. Olyan jó őket nézegetni. 
Ez tavaly előtt majdnem meghalt,akkor teljesen visszavágtam, tavaly 1 csenevész ága volt, most meg már így néz ki:


Sajnos próbált kibújni a fenyőfák árnyékából, de remélem jövőre már szépen fog állni metszés után.

Közelebbről:


Az utcafronton lévő rózsák L alakban bekanyarodnak a ház sarkánál. így nem csak az utcáról lehet őket csodálni. Egyébként pont itt van a 2 legszebb.


Na jó, az utcafrontiak se kutyák.

Ez van a sarkon:Karózni kellene, mert a tuja gyökere birizgálja a rózsáét. A tuja bal oldalán egy fehér tövet majdnem tönkre tett, az is kezd magához térni amióta metszem.

A tuja anyósom részéről nem volt egy remek választás. Nagyon szép a színe, viszont selejtes, mert dupla közepe van, arról nem is beszélve, hogy a rózsáknak nem nagyon tetszik, hogy tőlük veszi el a helyet és a tápanyagot.


Az utcafronton fehér, rózsaszín rózsák vannak, a sötétebbeknek fantasztikus illata van, abból szoktam rózsavizet csinálni.
4 megjegyzés:

  1. Folyófű...de utálatos..Egy hétig voltunk távol(nyaraltunk :) ), azalatt szinte beborította a kertet.

    VálaszTörlés
  2. Takaros talajtakaró lenne, ha nem lenne semmilyen haszonnövény a kertben, de ebben a formában nagyon utálatos! Eszméletlen, hogy mennyit tud nőni ilyen rövid idő alatt.
    Egy kis pihi nekünk is jól esne! Remélem, jól éreztétek magatokat!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...