2014. május 7., szerda

Nem lehet megunni...


Amennyire sok a virág annyira illatos.
 Amennyire illatos annyira gyönyörű.
A bibóktöbb mint fele még ki sem nyílt.

11 megjegyzés:

 1. Tehát a "bibóktöbb mint" még ki sem nyílt... már értem, miért nem szerepel a képen. :D
  Amúgy nálunk is van ez a "bibóktöbbmint", csak nálunk sem nyílik még. Talán, ha megpróbálnám kinyitni... Bár a miénk nem ily szép nagy, csak tavaly lett, vagyis lettek (mármint nem a Lettek) ültetve.

  VálaszTörlés
 2. Apa hozott nekem új telefont,mert a régi jó kis telómat tavaly ősszel pöttyet megtapostam (nem elég, hogy elzakóztam, még a telefont is lenulláztam), azóta egy olyan készülékem volt amivel még SMS-t sem tudtam írni annyira agg volt és az új telcsivel próbálkoztam a bejegyzés megírásával többkevesebb sikerrel :-)

  VálaszTörlés
 3. Amit kiszedtetek az előszoba miatt az tuti, hogy lenne ekkora, gondolom ti is örököltétek.

  VálaszTörlés
 4. Igen. Sajnos hatalmas hibát követtem el akkor, amikor a kivágott rózsafatöveket, merthogy ketten is voltak, nem tettem újra földbe, hanem hagytam, hogy megfagyjanak. Bár tavasszal eltettem őket, hátha kihajtanak mégis alapon... de sajnos elhaltak a hideg és hosszú tél alatt... Ez életem egyik legnagyobb bakija. Talán furcsa, de lelkiismeret furdalásom is van miattuk. Pedig gyönyörűek voltak!!

  VálaszTörlés
 5. Szia!Egy ideje olvasgatom a blogot.Ezek a rózsák gyönyörűek!!Meg tudnád írni mi a neve/fajtája?Teljesen kezdő vagyok,nagyon köszi!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Anyuci!
   Rózsa ügyben még nem nagyon műveltem ki magam, de nagy valószínűséggel tehibrid az összes a futón kívül.
   http://pharmarosa.com/termekek/teahibrid-rozsa-394
   Viszont ha rózsával kapcsolatban bármilyen kéréded van akkor azt Petránál biztos, hogy megkapod:
   http://nellikert.blogspot.hu
   Ezeket a rózsákat még Apa nagymamája ültette nagyon régen, én még csak most lendültem be a rózsavásárlásba.. annyi gyönyörűség van, hogy muszáj lesz nekik helyet csinálni:)

   Törlés
  2. Köszönöm a gyors választ!Nem vagyok nagy rózsa-fun :D,de a képeken látható nagyon megtetszett.
   Még egy nem ide vonatkozó kérdésem:a macskafarkú veronika virágodat magról ültetted?Mennyi idő/év,mire virágzik és olyan tömegű,mint amit nálad láttam képekben?Köszönöm!

   Törlés
  3. Szívesen:)
   Amennyiben a rózsaszínre gondolsz azt vettem, de mégfeleztem és előző őszről lett ekkora, viszont kaptam kék macskafarkú veronika magot és azt tavasszal vetettem cserépbe és az is virágzott és nagyon szép kis bokor lett belőle. Volt amit kiegyeltem, de azok nem olyan szépek, szóval ennek nem árt csak használ, ha nincsenek szétültetve a magoncok.

   Törlés
  4. Még annyi, hogy érdemes szinte minden virágot hármasával ületetni és akkor nem kell éveket várni arra, hogy legyen egy dús virágágyásunk. Én ezt úgy csináltam tavaly, hogy azokat a virágokat amiket a nyár folyamán vettem azokat ősszel (okt) kiszedtem, majd tőosztottam. Nem kell megijedni, hogy csak egy szál valami marad a végén, mert amikor már itt az idő, hogy megindul a növekedés akkor meg fogsz lepődni, hogy olyan ütemben bújnak elő a hajtások, hogy nem győzöd kapkodni a fejed:)
   Persze vannak virágok amiket nem lehet tőosztani, de ezt már a kertészetben meg lehet állapítani.
   Egyébként a macskafarkú veronikát nagyon könnyen lehet gyökereztetni is.

   Törlés
  5. Nagyon köszi a hasznos infókat!Az a helyzet,jó lenne Azonnal ilyen dús virágágyásokat látni a kertünkben :DD.Évelő virágokkal kapcsolatban nehéz elfogadnom az "első évben nem biztos,hogy virágzik" mondatokat,úgyh biztatóakat irtál :).A (lilás)kékre gondoltam,de meg is találtam véletlenül egy másik leírásodban :),nagyon jópofa ez a virág :).
   Köszi még egyszer!
   Fruzsi

   Törlés
  6. Nagyon szívesen, kérdezz bátran!
   Van remény dús virágágyással kapcsolatban, mert tavaly nyáron kezdtem el veszegetni a virágokat a rózsákon kívül és látod milyen dzsindzsa lett belőlük. Szernitem a legfontosabb a növények tyutyujgatása:) ettől nőnek a leginkább.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...