2014. július 21., hétfő

Indiánadzsonszos homártasi helyett Aranyalmás kosártasi

Amikor váradós voltam volt egy bevásárlótáskavarrós korszakom, boldog-boldogtalannak úton-útfélen bélésanyagból, sálból miegymásból varrt mini méretre összehajtható bevásárlótáskát ajándékoztam hozzá való mini táskával amibe be tudja rakni a kedves megajándékozott az éppen használaton kívüli tasiját.
 Az elajándékozottakról (vadállatos-párducos menő csajoknak, virágos kismamáknak, törökmintás védőnéniek, tulipános népimotívumimádóknak stb....) nem csináltam képet a nagy hév közepette, de azorkól igen amiktől nem tudtam elszakadni. Ebben az időben varrtam meg a kosártasikat is.


 Kérdés:
Miért kerül kivétel nélkül mindig a csurig pakolt bevásárlókosár aljára a lakáskulcs, kocsikulcs telefon?

Válasz:
Mert nincs ilyenetek:-)


És hogy mi is ez valójában? Szatén szalagokkal bevásárlókosárra rögzíthető három zsebes kis tároló, hogy ne a dugig pakolt kosár legeslegeslegeslegaljáról, gyerekkel a kézben kelljen előhalalászni a kapukulcsot. Van hely bevárárlólistának, kulcsoknak, zsepinek, telefonnak, kiselefántnak vagy aminek akarom. Szegénykémet leöntöttem valamivel amit nem tudtam kiszedni belőle, de attól még nagyon szeretem. Minden zsebet külön-külön varrtam meg, a két anyag közé flízt raktam, hogy legyen egy kis tartása, majd a rétegeket egymásra rakva összevarrtam őket. Csináltam hozzáillő táskát tartóval, zsepitartót, irattartót.


A táska mindkét oldalán van szívecske, kifordítható és természetesen ott is van egy csomó szívecske :-) Imádom a szívecskéket, nem tehetek róla.Kifordítva:Készült a babakocsira is fekete-piros. Apa ragaszkodott a fekete-piros babakocsihoz, hogy már messziről lássák, hogy székely gyermek közeleg, vigyázat!

A zsepitartót nem találom...
Kifordítva:

Készült egy kékfestő kollekció is ha rendezvényre megyünk és ezt a gyönyörűséges szoknyát veszem fel:A szoknyát egy eredetileg kiskőrösi, de Budapesten élő megbízható házaspártól vettem. Emese azt mondta, hogy ez a szoknya ha nincs 80 éves akkor egy sem. Rettenetesen nehéz, rengeteg redővel a derekán. Csodaszép felvéve. A színe egyszerűen káprázatos, picit sötétebb mint a képeken, mert vakuznom kellett, hogy ne egy paca látszódjon csak a szoknya helyett


A táska varrásmintája innen van: http://www.favecrafts.com/Holiday-Sewing/Fabric-Applique-Easter-Basket#

Aki esetleg nem tudná, hogy mi az a homártasi az nézze meg a Másnaposok című filmet. A másodikat, harmadikat nem érdemes, a közelébe nem ér az elsőnek.

3 megjegyzés:

 1. Fantasztikus az ötleted, én is tegnap bányásztam elő csomag aljáról a kulcsom. S ráadásul a kétoldalúság.A szoknya szép, kell hozzá egy fiatal, vékony hölgy, ha felvennék egy ilyent ténsasszony lenne belőlem. De ez a szépségéből semmit nem von le.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   A szoknyához a fiatalság megvan, a vékonysággal még hadakozom. Állítólag nem vagyok dagi, de a várandósság előtti önmagamat még keresem. Szerencsére ennél a szoknyánál a derék a lényeg, azt nem vesztettem el :-)

   Törlés
 2. Nagyon ötletes, ismerős a probléma a kulcsokkal, nagyon is... Szépségesek a szettek.! Én is szívecske mániás vagyok, azon gondolkoztam, hogy ha beköltözünk, a házunkban az 1 m2-re jutó szívek száma legalább 2 lesz... :)

  És az a szoknya... ah... gyönyörű! (Nekem is kell olyan!! :))

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...