2014. július 29., kedd

Alma kollekció

Még várandós voltam amikor ezeket varrtam Tündérbogyónak. A szívecskés és a madaras anyaghoz nagyon de nagyon olcsón jutottam hozzá, ezért úgy döntöttem, hogy megalkotom az Alma kollekciót addig amíg van rá időm. Varrtam szopispárnát, fetrengőt, pelenkázótáskát hozzávaló alátéttel és pelenkatartóval, játéktárolókat a kiságyba/járókába, babakocsi aljába pakolós kosarat, pár játékot.
A fetrengőnek nagy hasznát vettük. Amíg pincurka volt addig ebben aludt vagy a kiságyban, vagy mellettem a nagyágyban. Amikor már nagyobbacska volt akkor ebben etettem, ebben mozizott engem ahogy teszem a dolgom, most pedig vetődős fetrengőnek van használva.

Már akad rajta pár kimoshatatlan foltocska -hátperszehogy az egyszínű részén, hogy szemmel jól kivehető legyen..., de attól még remekül szuperál. Most kezdi el kinőni Pocika, lassan varrnom kell egy nagyobbat. 90 cm az átmérője, oldalanként 8 részből áll, a varrásokat szatén szalagokkal álcáztam, a belső huzatban meg babzsákbogyók vannak -most nem jut eszembe a neve. Védőnéninktől kaptam egy nagy zsákkal.


Nekem ez a formájú szopipárna szimpibb volt, nem csalódtam benne. Ennek is levehető a huzata.

A pelenkázótatyó belsejét mikrokordból csináltam meg (ez volt itthon színben passzoló) ami remek választás volt, nem csúsztak állandóan össze benne a cuccok. Az alátétet és a pelenkatartót egyszer ottfelejtettem az Ikeában, nagyon bánatos voltam hetekig, hogy hogy lehettem ennyire bamba. Az egyik oldala szíves volt, a másik oldala kord, közte flíz és az egészet megsteppeltem. Annyira szerettem, mert a kord miatt nem csúszott el és olyan sokat dolgoztam vele :-(

Komfortnövelő babakocsiba:A zöldségestől kaptam egy kisebb rekeszt, mert a nagy lendületben annyi mindent vásároltam aznap, hogy kifojt a babakocsi aljából a cucc.. Praktikusan rusnya volt ezért varrtam rá egy levehető huzatot:
Játéktárolók:
A mai napig használatban vannak. A két oldala közé vastag flízt raktam és hogy legyen egy kis tartása mind a négy sarkát kívülről összecsippantottam és megcikcakkoltam. Volt, hogy nem ez volt a járókában, hanem sima művanyag kosár.. kb fél óráig volt törésmentes. Ezeket nem azért varrtam, mert nagyon divatolni akartam, hogy ez is menjen a többi motyójához, hanem azért, hogyha véletlenül ráesik a gyerek akkor ne üsse meg. Egyébként amikor berakom a járókába az első mozdulata az hogy megfogja az alját és egy laza mozdulattal kiborítja belőle a játékokat, majd bújócskázik vele.

Járóka kollekció...
...melyhez persze dukál egy alma párna is.
A játékok egy részét elajándékoztam miután Pocika kiválasztotta magának a legkedvesebbet. Ezek a pirosak, hamarosan jönnek a rózsaszínek is.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...