2014. július 17., csütörtök

Összefoglaló Apának az álom konyhakertről


Mostanában igencsak olyan terveim vannak (nem mintha eddig nem azok lettek volna) amik minimális anyagi befektetéssel megoldhatók, az időhiány a problema. Összegyűjtöttem azokat a dolgokat amik nagyon tetszenének a konyhakertben. Amióta láttam a Az egyszerűen bonyolult című filmben azt a csodaszép konyhakertet.. azóta arról álmodom. Az ágyásokat szeretném elválasztani egymástól és az utaktól, itt szóba jöhet régi gerenda, bontott tégla:-), az utakra pedig alulra fekete fólia lenne lefektetve, hogy legalább azt ne kelljen gazolni, a fóliára kulét raknánk, a kuléra pedig lépésköveket. Nálunk ez régi cementlapokban és kimaradt járólapokban tudna materializálódni. Kellene vagy 3 komposztáló, esővízgyűjtő hordó ahová csak elfér, persze gusztán álcázva fa lécekkel, aszalóasztal. Űber álomszerű lenne, ha az ágyások meg lennének emelve és geotextíliával tudnánk dolgozni... és az egész konyhakertet olyan kis édi alacsony fa kerítés venné körbe...minden ágyás szélén virág lenne, lenne üvegházunk és a konyhakert egyik sarkában laknának a pipik és kacsák....

  Kedvencek: Csak tudnám, hogy hogy csinálják azok akiknek ilyen gyönyörű kertjük van.
Ahogy van tökéletes.


Ez is.Szintén zenész.


Egy ilyenben még egy olyan is kertészkedni akarna aki még véletlenül sem akarna.


 Palántanevelés, locsolás:


 

Leginkább üvegházat szeretnék, ha nem jön össze akkor kezdésnek olyan hidegágyat amit annó a mamáék is használtak. 

Jó 50 centi trágyát beástak a földbe (ez volt a fűtés), földet, majd szalmát raktak és erre jöttek a ládába vetett magok. Az oldala és teteje dupla üvegtáblák voltak. Megvanni megvannak még, csak éppen hogy a szentlélek tartja össze őket, ezért nem túl bababarát. 


Kezdetnek az átlátszó ikeás tárolók is jók lesznek, de ez a szalmás megoldás is szimpatikus.Mini kert Tündérbogyónak az egyik árnyasabb sarokba.

Képek forrása: Pinterest

5 megjegyzés:

 1. Én azt hiszem rájöttem: a képek olyan országokból vannak,ahol párás a levegő és ezért úgy nőnek a növények,hogy szinte hallani: maguktól.
  Keressünk csak szárazabb éghajlatú országot, és onnan képeket....Én a saját példánkból tudom,hogy nagyon fontos az eső és az éjszakai pára,harmat.Minden sokkal szebben fejlődik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És mi van a nem oda való zölddel? Náluk nem nő a gaz? Engem ez izgat a legjobban, hogy hogyan tudják így rendbe tartani? Nagyon sok képet átnéztem, az ágyások 90%-a mulcsozva van, az utak meg murvából, kuléból vagy valamilyen térkőből. Ez ennyire megkönnyítené?

   Törlés
  2. A gazzal? Hát,nem tudom.Biztosan van gazos kert is arrafelé is,de azt nem fotózzák le.:)A mulcsozás, fakéreg azt hiszem,hogy segít a gaz ellen és állandóan ott lenni a kertben.

   Törlés
  3. ".Én a saját példánkból tudom,hogy nagyon fontos az eső és az éjszakai pára,harmat.Minden sokkal szebben fejlődik."----itt arra gondoltam,hogy mivel a mi kertünk nagyon száraz, murvás és sziklás,lemondtam a nem ideillő növényekről.
   Persze időnként még álmodozom, de már kénytelen vagyok elfogadni a kertünk korlátait.

   Törlés
 2. Csatlakozom, hiába öntöztem egész nyáron, jöttek az esők, s összekapták a kertet. A Spekrum Home egyik adásában láttam egy kertet, 5 év alatt készült, csodaszép lett. A hölgy azt hiszem nyugdíjasként csinálta, tehát mindent bele. Hogy előtte mennyi növényismerete volt erre nem emlékszem, én három éve tanulom a kertet, s kezdem átlátni, s még sehol sem vagyok.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...