2015. január 20., kedd

Karácsony után, tavasz előtt..

Lakásdekorálásban számomra ez az a nemszeretem időszak mint az öltözködésben a tavasz.... Eltűnik az a sok piros, az a sok kütyü és olyan üres és színtelen lesz a ház számomra. Általában nem szoktam mindig mindent ugyanúgy visszarakni, ilyenkor előveszem az összes anyagot, kacatot, vázát, dobozt, kütyüt és elkezdek totózni.... Karácsonykor nem kapott el a varróláz, de úgy néz ki ami késik az nem múlik, minden télen varrnom kell egy halom párnahuzatot és függönyt. Konyharuha, tányéralátét, régi párnahuzat és nyár óta gyűjtögetett méteráru esett áldozatul.

A nappaliban lévő párnahuzatok és terítő már két éves és a rengeteg mosás meg is látszik rajta, azt mindenképp cserélni szerettem volna. Ide novemberben vettünk szőnyeget is amit nagyon szeretek, mert nem látszik rajta az a rengeteg porcica amit a kályha képes kreálni egy nap alatt és pacák sincsenek rajta, pedig köztudott, hogy mi a nappaliban menzástányérból evők családjába tartozunk, Tündérbogyó is csak a nappaliban hajlandó enni és ez az amaz már került a szőnyegre..... Télen azért, mert a kályha miatt jó meleg van, nyáron meg csak úgy. Nem tetszettek ezek a szőnyegek, de szívem szerint most már a hálóba is ilyet választanék, mert az egy nagyon hálátlan szőnyeg. Szívózás után már fél óra elteltével ismét kellene.... de én nagyon utálok szívózni, így meg kell várja a harmadnapot. Mivel fekete így minden szösz, hajszál, bármi meglátszódik rajtra.
Hampen hosszú szálú szőnyeg - Ikea került a nappaliba.
Akerkulla szőnyeg - Ikea van a hálóban.
Egyedül a csíkos párnahuzatot vettem készen, mert néha nekem is lehet szerencsém és hazahozhatom a kiállított terméket töredék áron. A szürke mintás anyag egy párnahuzat volt, de szétbontottam és 4 db párnát csináltam belőle. A fehér meg eredetileg tányéralátét volt és pont az ilyen esetek miatt szoktam szétnézni a konyharészlegen is, mert már vettem nagyon szép mintás konyharuhát is ami végül párnahuzat lett. Új belső párnákat  is kellett varrnom, a legtöbb idő erre ment el, viszont elég sok régi terítő kikerült a szekrényből. A fényfüzértől nem tudtam megválni, jó lenne lecserélni valami dekoratívabbra, mert amikor nem világít akkor eléggé gáz. A táltosdob alá meg van két nagy kollázs képkeretem, csak át kellene festeni és fekete-fehér családi képeket szeretnék bele rakni.
Párnahuzat tányéralátétből.

A járókát pedig játszósarok váltotta fel. A szőnyeg ideiglenes, még nem találtam meg az igazit. Kisautóstól a hideg ráz, a többi ami tetszett volna az vagy nagy vagy kicsi vagy keskeny vagy túl széles vagy szöszölős vagy vagy vagy volt..... A falra pedig még fel kell szerelni a könyvtartó fűszertartót, hogy ne az asztalról vegye el a helyet.

A fürdővel való hadakozásom már kezd egy kicsit unalmas lenni, nincs mit szépíteni, nem abban az állapotában van amit egy kis textillel fel lehet dobni. Ideig-óráig nem utálom annyira, de ez az érzés hamar elmúlik. Ez a csempe és festéknélküliség (ajtó/ablak) már nagyon zavar.
Próbáltam elviccelni, mint mindig, megláttam a szép oldalát is a dolognak. A textil színei összehozzák a dolgokat, visszaköszön benne a WC (zöld) , a mosdókagyló és a cirmos járólap(drapp) a kád és a fal (fehér) színe. :-) és értelmet nyer minden...
A rózsás anyagot még nyáron vettem akciósan, persze keveset, így kipótoltam ezzel a bézs színű anyaggal és ezüst színű vastag szatén lett az elválasztó. Egyébként a szőnyeg is ugyanilyen színű (nyers/bézs csíkos), úgyhogy összességében így még jobban is tetszik.A szőnyeg. Ami nappali fényben pont olyan színű mint a függöny alja, lápmafénynél meg pont zöld.


A konyhában is maradt a fényfüzér és elővettem a fehér kerámiákat, üveg vázákat és a rég óta rakosgatott rózsás dobozkákat. Ehhez még alátétet kellene vennem, mert nincsen csak 1 db, ja és új tálcák sem ártanának, mert nálunk ez is fogyóeszköz.
A pultra egy darab bézs színű anyagra ráfektettem a csipkét és kész.

Felkerült a kuglófformám is......

... és varrtam új edényfogókat is.
Az évet egyébként racizással kezdtem, mert a karácsonyi nagytakarítás előtt elmaradt a szekrényszana, de most bepótoltam ezt is. A szekrények tetején gyűlnek a dobozok, Tündérbogyó nő mint a gomba, az ő rucikáit, játékait gyűjtögetem benne. 14 foga van és most jön neki újabb kettő, meg még négy, szóval a hisztifaktor az egekben, az anyatávolságmérő riasztója is 30 centinél már bekapcsol... viszont sokat sétálunk és ha nem játszunk akkor mindenben segít, mosunk, főzünk takarítunk, varrunk és Fafafa -t (Napfényfarmot) nézünk:-)

Párnahuzat konyharuhából.

A hátulja apró fekete kockás lett.A hálóban lévő szekrényre is kerültek dobozok. Ezekben tartom a párnahuzatokat, terítőket, a karácsonyi motyót és Tündérbogyó ágyneműit. Viszonylag könnyen le tudom őket venni, ha nem így lenne , akkor biztos, hogy nem tettem volna fel őket, mert nekem annyira nem tetszik, hogy a szekrény teteje tele van pakolva, legfőképp mert macerás a takarítás miatt.
6 megjegyzés:

 1. Nagyon barátságos lett az új dekorációd! Igazi friss, tavaszias!

  VálaszTörlés
 2. Elárulnád a szekrény tetején lévő dobozok származási helyét? Úgy megtetszettek, és a hálóba, ilyesmi zöld kiegészítőket képzeltem el.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az Ikeában vettem, hol máshol:)
   http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50243195/?query=pingla#/20243192
   Már volt itthon egy csomaggal, decemberben akciós volt, akkor vettem még egyet. Hatalmasak, rengeteg minden fér beléjük és elég erősek.
   van kisebb is, az kockás és ennek is szép a színe:
   http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50243195/?query=pingla#/40243191

   Törlés
 3. Valahogy sejtettem is, hogy honnan vannak. Köszönöm, hogy így be is linkelted nekem. Nehogy valami ufo-nak nézz,de még sosem jártam az Ikeában.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gondolom messze van, ugye?:) Mi másért nem lehettél még?

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...