2015. január 21., szerda

A fal

Csak néztem, csak néztem, csak néztem, de dűlőre nem jutottam idáig. DE MOST megláttam ezt és megvilágosodott minden. Nem feltétlenül szerettem volna nyitott polcot, mert télen a kályha nyomja a port rendesen és  naponta port kell törölgetni, de az oldalt zárt szekrényektől meg tartottam, hogy olyan zsúfolt lesz. Az ajtók fölé végig szeretnék két sor nyitott polcot, mint ami ebben a kis nyaralóban van.
A képen látható lebegő sarokpolchoz kivételesen még leírás is van, hogy hogyan kell házilag elkészíteni, de valljuk be ez nem pont egy első projekthez való szint... Mindenképpen natúr fában gondolkodom (nem kell ilyen vastagnak lenni), a felfüggesztés/alátámasztás még kérdéses, erre várnám a rafkós ötleteket. Valami L alakú fém izére gondoltam amit lefestenék fehérre és oldalanként van rajta minimum 2 lyuk, hogy rendesen a falhoz, illetve a polchoz lehessen rögzíteni. A szín kiválasztása azért macerás, mert a nappaliban fa bútorok vannak és ezért ez is ezt kívánná, viszont a kevésbé zsúfolt hatást meg inkább fehér polcokkal tudnám elérni, de az meg lehet, hogy nem illene az összképbe. Valószínűleg natúran fel lesz szerelve és ha úgy van, akkor lefestem fehérre.

Ez az a rusnya fal:


Az ajtók bal és jobb oldalára mennének a sarokpolcok (3-3 db), az ajtók fölé 2 sor polc, a két ajtó közévég nincs meg az elképzelés. A bal oldalon elég kicsi a hely (30 cm széles, 45 cm mély), ezért sem találtam kész polcot, a  jobb oldalon már nagyobb, 40 cm széles és 50 cm mély. Úgy mértem, mintha polc lenne.

Első lépésként legalább az ajtófélfákról le kell szedni a festéket, de ha már itt tartunk, akkor lehet, hogy a falfestést sem ártana megvárnom.... jajj, pedig most, hogy megvan a terv olyan közelinek tűnt a megvalósítás...

Egyéb ötletek amit e téma kapcsán gyűjtöttem:

Ezt Förhöja dobozokból elfogadnám:


Ezektől tartok, hogy nekünk sok lenne, bár nagyon tetszik:

Inkább a szellőseket választanám:

A terv. Lehet, hogy mégis fehér lesz?


Ez nagyon tetszik, kár, hogy nem fér el sehová.


Ez a B terv.Látszódó polctartók - semmiképp:Futottak még..:

A bal oldali asztallábas nagyon tetszik.

Ez is nagyon jó.Ilyen összecsúsztatós megoldás is tetszene.Vagány.

Garázsba:


2 megjegyzés:

 1. Szia! Gondolkodom valami egyszerűen megvalósítható polcon. Tetszik az A terved, ezért az irányban töröm az agyam.
  Jah, a német kályha. Az egyik legjobb, amit valaha alkottak! Ha egyszer túl akarnátok adni rajta, vagyonokban gondolkodjatok! Rengetegen keresik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Köszi! Az A terven kívül más nem nagyon mutatna jól, mert elég kicsi bal oldalon a hely.
   A kályha családban marad. Vagy megy a konyhába, vagy megkapja a nagyapám. Ráadásul ez egy tuningolt kályha. Apa belülről annyáig kisamottozta és csináltatott hozzá egy pillangószelepet rögtön az első könyökbe ami kimegy a kályhából, így le tudom zárni. A falat így is már szétégettük mögött, már a vakolat kezdett hullani, ezért behozta mögé a samottot és építettünk egy falat belőle a fal elé.
   1,5-2 tejesládányi fát tüzelek el vele egy nap estére garantált a 28 fok a nappaliban. Amikor kint nem fagy akkor csak azért szoktam napi 2-3x bekapcsolni a gázt, hogy a falak ne hűljenek át. Ennyiszer sem kéne, csak nagyon elkezdtünk penészedni ez után a csapadékos nyár után:( Amikor meg közelít a hőmérő a 10 fokhoz akkor meg már nem is kell a gáz.
   Mondjuk nagyon jó helyen is van.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...