2014. június 3., kedd

Virágból sosem elég...

Az ólak elől elpakoltunk mindent, csak a gyújtóstartó kalodát nem bírtuk elvonszolni - nem is lett volna hova, ezért úgy döntöttem, hogy 2 virágládával álcázom a fahasító tuskóval egyetemben.


Előtte:
Utána:

A kép jobb oldalán van egy oszlop ami elé egy loncot ültettem, szerintem egy  hónap múlva be is fogja futni.Teraszos performansz:


Nincs korlátunk, ezért ideiglenesen balkonládákkal jelöljük Futkorászós Tündérkének a terasz szélét, mert folyamatosan ott akart lemenni..., jelenleg működik, de hosszútávon nem egy biztonságos megoldás.

Messziről már nem annyira tuti ez a terasz:-) De jó lenne szigetelés után koszosfehérre színezni (azért koszosfehér, hogy ne égesse ki a retinánkat napsütéskor) - álmodik a nyomor, tudom...

A füvesítés is befejeztük az orgonáig, már "csak" a sitt helyének a tereprendezése van hátra. A fűszegélyt végül arrébb raktuk és csináltam még egy gyógynövény szigetet. Ígérem, ez az utolsó,most már 5 van. Záróelemként ide is pünkösdi rózsát ültettünk amit Édesapámtól kaptunk. A két sziget közé jön majd a meggyfa, kötésben mögé mindkét oldalra ribizli.


Ahhoz, hogy a bokorig be lehessen füvesíteni el kellett hordani a bokor aljából 6 taliga sódert, de egyből helye is lett, Apa feltöltötte vele a kocsibeállót a fűszegélyig, a gyepmesterrel átment rajta 20x, jól betömörödött, így esős időben megszűnt a dágvány és széthordani sem fogjuk.

A kútnál nőtt egy kis len.
A teraszon meg egy pipacs...

Kedvenc, azt nem tudom, hogy miért. Élőben csak úgy rikít ez a muskátli.

5 megjegyzés:

 1. Csodásan alakul a kertetek!Én is szeretnék szép gyepet..a mienk egyenlőre nyírott mindenfélegyom...

  VálaszTörlés
 2. Köszönjük! Azóta megint alakítottunk :-)Gyep terén lassan ott tartunk, hogy a régi gazból szinte sehol nem marad. Addig addig matatunk a kerten... Egy kicsi hozott földet ide, egy kicsit oda, de akkor ezt már kapáljuk fel, itt is legyen fű.. De ez így jobb is, mert nincs telibe felásva a kert és lehet közlekedni.

  A cipőcskékek azért kérdeztem, mert titkon reménykedtem benne, hogy valami Liliputi féle cipőket varrsz, bentre csak az a kényelmes, praktikus egy totyogónak és olyan hamar kinövi őket.

  VálaszTörlés
 3. Az én cipőcskéimet még nem totyogó babáknak szoktam készíteni...(az oldalamra feltettem képet a cipőcskéről,és a kertemről is talász pár képet ;) ) a Liliputi cipőcskéket én is imádom :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép lett a ólak előtti terasz! Jó hangulata van. Nálunk is meg kellene csinálni a góré előtt, az is lehetne ilyen szép, de aztán mindig visszaszivárog a kupi... Sőt még ilyen világítós muskátlim is volt hozzá, nagyon szerettem, de a télen kinyírtam.:o

  VálaszTörlés
 5. Köszi! Azt még nem tudom, hogy hol fogom átteleltetni a muskátlikat. Édesanyámék messze vannak, a szomszédokhoz állítólag nem fér, szóval...

  A kupi nekünk is szivárog, nyugi. Ellenszer: minden este locsolás előtt összepakolom azt a pár szerszámot, cserepet, eztaztamazt amit a nap folyamán valamilyen oknál fogva-mindig találok magamnak valami halaszthatatlan melót- előszedek és nincs az az inkább oda se nézek...

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...