2014. június 30., hétfő

A szomszéd fűje mindig zöldebb

Nagyon szépen nő a füvecske az első kertben. A szomszédok is folyamatosan csak mondják, csak mondják, hogy milyen szép lett, nekem meg csak dagad, csak dagad a májam a büszkeségtől, hogy mennyire okosésügyes vagyok, hogy jól kitaláltam aztán meg jól meg is csináltam. Nincs is ennél nagyobb öröm az ember életében. Jó persze van, tudom, de ennek most annyira örülök, hogy a két kis kezemmel alkottam eztetitte. 
Teljesen magával ragadott a természet, egyfolytában azon agyalok hogy mit és hogyan lehetne jobban csinálni kint a kertben. Már vállalkozáson töröm a fejem, hogy mivel lehetne a legtöbbet kihozni ebből a zsebkendőnyi földdarabbal.... Felmenőim kivétel nélkül őstermelők voltak, én miért törjem meg a láncot?

 De most térjünk vissza a fűzöldségekhez, nosztalgiázzunk egy kicsit. Aki már unja az ismétlést annak bocs, de így teljes a kép.

2011:


2014 március:


Napjainkban:Gigant kamilla az almafa tövében.

 A teraszról:A virágágyásokon elég sokat variáltam már, de marad bőven tennivaló jövő tavaszra. Már szövődnek ezek a tervek is. Van már havasi gyopárom, borágóm, izsópom és levélpetrezselymem is, továbbá vettem pár egynyárit (akik megmakacsolták magukat és nem nőnek), hogy színesebb legyen a kép. Nagy mázlim volt, mert van a faluban egy termelő és az egynyári virágok zömét 100 Ft-ért adja.
4 megjegyzés:

 1. Szívemből és helyettem is írtad, mondhatnám. Azt figyeltem meg, hogy a virágágyásban az alapnövények ugyanazok, némi új is kerül évente, de mindig más a hangulata, a látványa. Gondolom a növények is öregszenek, más az időjárás, én belecsöppentem az egészbe, de imádom.

  VálaszTörlés
 2. Idén kifejezetten rákattantam a kertészkedésre. Azon morfondírozom :-), hogy a szigeteket megcsinálom fixre és "csak" a teraszon, a vízóraaknán és az ólnál lesznek egynyáriak.

  VálaszTörlés
 3. Nahát, az a szép zöld gyep, már az sem hiányzik! Hihetetlenül látványos a változás, látszik, hogy mennyit dolgoztatok vele, csak gratulálni tudok hozzá. :)
  Szerintem ez az őstermelős dolog jó ötlet, legalább is a mi falunkból kiindulva: egyre kevesebben foglalkoznak kertműveléssel, inkább befüvesítik a kertet, vagy rosszabb esetben a gaz eszi, és sajnos ez a fiatalokra jellemző (persze vannak kivételek). Szóval itt megvan kereslet a háztáji dolgok iránt, sok mindent el lehet adni háztól, legyen az zöldség, gyümölcs, lekvár, befőtt, savanyúság, tojás, tészta, stb...

  VálaszTörlés
 4. Mesi, köszi! Mindenképpen termelni szeretnék, most legalább időben észbe kaptam, van időm kitervelni, hogy jövő tavasszal mivel induljak neki.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...