2015. június 21., vasárnap

Reggeli fényár

Heti körkép sok képpel, kevés dumával. Nagyon boldog és elégedett vagyok, mert sehol nincs gaz, a fű levágva, lehet kávézás közben, pokrócon fetrengve vagy gyerekszéken kuporogva csodálni a kertet. Eddigi itt töltött éveink során inkább szégyen volt ez a kert, de mára büszkeséggé növesztette az a sok munka ami benne van. Ideje lenne szert tenni pár felnőtt ember méretű ülőalkalmatosságra és asztalra, mert a hozzánk érkezőket jó lenne a kertben fogadni és marasztalni. Magamat is úgy kell berugdosni a házba, amit mostanában elintézek egy gyors portörléssel, porszívózással és felmosással, úgyhogy ideje egy rendrakós nagytakarításnak, de valahogy nem visz rá a lélek. Reggelente elkezdtem korán kelni (5 körül), mert a tavalyi 6 késeinek bizonyult, mert amire megkávéztam és magamhoz tértem addigra Tündérbogyó is felkelt. Igazából már csak a látványért is megéri felkelni, mert csodaszép és nagyon jó érzés, hogy amire Tündérbogyó felkel addigra az agyzakatolós munkák már kész vannak, így még többet tudunk játszani, tanulni, arról nem is beszélve, hogy tavaly szétaszalódtam a napon és a vége felé már nagyon nem akaródzott kimenni dolgozni. Nagyon felemelő érzés, hogy nincs feltorlódva sok halaszthatatlan tennivaló. Persze most is kapásból fel tudnék sorolni pár apróságot amit meg kellene csinálni, de azok tényleg csak esztétikai apróságok. Jöjjenek a fényes képek.Izzik a lonc, a virágok meg világítanak egész nap ami nem baj, mert nagyon messze van ez az ágyás és más színekkel eléggé semmilyen lenne. Rikít benne a törpe szarkaláb a pompás és missouri ligetszépe, a bugatölcsér és a kenyérbél cickafark.

Tavasszal vetett árvalányhaj.
Konyhakert

Vásárolt ubipali.

Saját ubipali. 4-et valami kipusztított, ezért pótolnom kellett.A tavasszal menekített törzses rózsa halvány sárga ami nagy öröm, mert eddig nem volt sárga rózsám.

Végre kezd ez az ágyás is beindulni. Imádom az olyan virágos képeket ahol a virágok mindegyike a fény felé igyekszik. Na ez olyan lesz.

Méghogy a zsálya nem virágzik első évben.. Ez egy rétről szedett ligeti zsályáról van. Ott nincs idő a várakozásra:) Eszméletlen mély lila virága van ami kinyílás előtt magenta színű.

Végre Apa is kezdi látni azt, amit én már a megálmodás pillanatában láttam lelki szemeim előtt és rájött arra, hogy tényleg nagyon kell a 6 ágyásnak a szegély, az útnak pedig a kulé.

11 megjegyzés:

 1. Nagyon szépe lett!!!! és gratula a reggel 5 órai kelésért - én erre nem vagyok képes, éjjeli bagoly vagyok, sokszor 11 körül zuhanunk be az ágyba - igy 7 körül kelünk.... pedig jó lenne korábban : dolgozni a kertben :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   11 előtt nekünk sem sikerül lefeküdni. Az első két vekkerre kelős reggel borzasztó, de aztán már beáll rá a szervezetem. Azért kelek fel ilyen korán, mert alvóidőre akkor is elfáradok ha a gyerekkel kelek, így pedig alvóidőben eldönthetem, hogy könyvet olvasok a fűben mindenféle lelkifurka nélkül, vagy dolgozok valamit, néha még egy kis tornára is rá tudom magam venni. Egyébként meg annyira feltölt a kora reggeli kertészkedés, hogy észre sem veszem, milyen korán keltem. A másik trükk pedig az, hogy Tündérbogyó előtt fürdök (mert egyébként az ágy közelébe sem tudnék menni annyira szutykos vagyok) és van, hogy vele együtt elszundítok este 9 körül heti 1x 2x, így kipihenem magam.
   Tavaly este kényszerből midnig sötétedés után mentünk be Apával marha fáradtan, mert locsolni kellett, meg csináltuk amit láttunk, de így ez reggelre marad és nincs az, hogy végre alszik a gyerek és eldőlünk, mint aki jól végezte dolgát, hanem ki kellett még magunkat rugdosni a kertbe és így nagyon rossz volt kertészkedni.

   Törlés
 2. Szemmel láthatóan "érik" a befektetett munka eredménye. Büszke lehetsz a kertedre! Melinda a lonc nálam nagyon elszáradt, ill. sok ága. Te locsolod? Vagy lehet, hogy én sok ágat mikor metszettem, elmetszettem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm:)
   Azokat a loncokat locsolom amik a konyhakertet választják el, az utcafrontikakat nem locsolom, pedig azok egész nap kapák a napot. Nálam azok a levelek vannak elszáradva amik a télen megfagytak, de a szára befásodott és abból jött az összes hajtás és pont a locsolt részen nekem is van pár hajtásom ami kezd kókadozni. Az sajnos előfordulhat, hogy saját magát megfolytja. Egyszer a barátnőm is rendesen túlmetszette a sajátját, az évben eléggé cefetül nézett ki, de következő évben már szép volt. Neki egy gúla alakú izére van felfuttatva, Édesapámnál pedig kerítésre és Ő minden tavasszal végig megy rajta a sövényvágóval úgy, hogy alig marad belőle valami én csak szörnyülködök, de utána mindig csodaszép. Neki a tövek már karvastagságúak.

   Törlés
 3. Nem csodálom, hogy nem akaródzik bemenni:) Nagyon szép lett a kertetek!! Meghálálják a növények a sok gondoskodást!

  VálaszTörlés
 4. Végre eljöttem hozzád Aranyalma, és nem bántam meg! És a "dumát" is szívesen olvasom.
  Én is imádom a nyári reggeleket, bár ötkor azért nem kelek, csak ha utazunk, ami most, hogy kertünk lett, egyre ritkább.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Kata! Örülök, hogy itt vagy! Ugye milyen jó, hogy lépsz kettőt és már nyaralsz is?

   Törlés
 5. Hát, már többször végigpörgettem a képeket és mindannyiszor csak egy dolog jut eszembe. Irigy vagyok, irigy. A rendre, az erődre, a kitartásodra és az uborkádra. ;)
  Az tobzódó évelőket csak azért nem sorolom, mert azok külön dicséretet érdemelnek, hogy van pofájuk, fél-egy évesen ilyen pompázatosnak lenni. Csak így tovább!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Vígasztal, hogy a házban kupi van? :) Kint téblábolok és nézelődök, hogy takarítás helyett mégis mi lenne sürgetőbb:)) ÉS Nekünk csak 1 gyerekünk van, nem 3, meg a mi kertünk kisebb, mint a Tiétek,

   Törlés
  2. És az évelőknek én is nagyon örülök, hogy így igyekeznek, pedig megcibáltam szinte az összeset, van amit csak kettőbe, de ami engedte azt 3-4 felé szedtem ősszel, hogy minél kevesebb virágot kelljen venni. Az uborka pedig földdel teli WCpapír gurigába lett eldugdosva és előneveltem nagy átlátszó ikeás tárolódobozban a babokkal és tökökkel együtt.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...