2015. június 26., péntek

A vasárnapi boltbezárás helyett....

.... én inkább a vasárnapi flexelést szüntettem volna be... Szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy vasárnap a gyerekét bevásárolni viszi vagy állatkertbe, vagy csak lazán otthon piknikeznek egyet a füvön...Mi 2 hete vasárnap a pikniket választottuk, de nagyon nem hallottuk, hogy mit mond a másik, mert 2 oldalról hallgathattuk annak a retkes flexnek az üvöltését. Javasolnám, hogy úgy  büntessék a vasárnapi géppel hangoskodókat mint a petárdásokat. A nyugdíjas hangoskodók alapból dupla béret fizetnének, súlyos visszaesőknek pedig leszállítanék egy nagy kalitkát, abba bepakolnám az összes elektoros és benzinmotoros szerszámát és bezárnám az udvara közepén, hogy nézni tudja, de használni nem.
A vasárnap reggel egyébként is jól indult. 6 után már mentem ki, hogy a ház előtt kigazoljam a rózsák közét és az utat, no meg közben egy kicsit relaxingoljak. Fél hétig tudtam ezt művelni, mert ekkor megérkeztek a szomszédba a cserépkályhások akik - mivel zsákutcában lakunk - megálltak az út közepén és kipakoltak a hálószoba ablakunktól 10 méterre az utca közepére. Az marhára nem érdekelte őket, hogy a sarokban lakó szomszédot beszorították...  Majd fejhangon kezdetét vette az épületes bárpeszédtenger a Jóska kell a vízmérték és társai.. Ekkor szóltam, hogy tán egy picit halkíthatnának magukon, mert 1. vasárnap reggel fél 7 van, 2. a hálószoba ablaka nyitva van és a gyerekünk még alszik. Na nem sikerült nekik, cserébe még hallgathattam a kétes megjegyzéseiket.. Kezdtem bepipulni, pedig pont az ellenkezőjéért keltem fel reggel (egy kis nyugit szerettem volna). Szóval nálunk csak úgy lehet nyitott ablaknál aludni nyáron, hogy 6 körül becsukom az ablakot, mert ha nem akkor vagy a boltnál működő bögrecsárdába érkező simsonos alkeszekre, vagy a hajnalban göngyöleget dobáló boltos nénire esetleg malacsivításra ébredünk, a nappalokról inkább nem is írok, mert még jobban bepipulok.
Szóval ez a vasárnap egy laza vasárnap lett volna egy kis reggeli gazolással, egy kis délelőtti piknikelős lazítással, mert előző nap mindent megfőztem, de az ipari park fílíng rendesen hazavágta, ugyanis a cserépkályhásokon kívül nekikezdett flexelni a másik szomszéd aki rabja ezeknek a hangos kütyüknek, mert minden napra talál valami berregtetni valót, a műhelye pedig olyan, minta a mi udvarunkon lenne, mert közvetlenül a nagy orgonabokor mögött van- van neki jó kis asztali fűrésze, faaprítója, benzinmotoros fűkaszája, de a kedvencem a flexe mellett az ütvefúrója amit ma is szeretett nagyon. Én kiugrottam a bőrömből amikor nekiesett valaminek, a gyerek meg a nyakamba, majd fél óra múlva kénytelen voltam feladni és bejöttünk, mert annak nem láttam értemét, hogy a nyakamban csimpaszkodó gyerekkel sétálgassak le-fel az udvaron. Sajnos ez elég sokszor előfordul, hogy kint lehetnénk, mert jó idő van, de a szomszéd miatt be kell menekülnünk. Amikor még tudtam volna babakocsiban altatni Tündérbogyót akkor sem tudtam hasonló okokból. És ez csak egy hangos szomszéd, van belőle még egy, vagyis kettő, de abból az egyik engem azért nem zavar, mert a TZ4K hangja nekem olyan mint, a madárcsicsergés, azzal nőttem fel:), meg egyébként is vidéken vagyunk és hol traktorozzon az ember, ha nem vidéken? Na ennek a traktoros bácsinak elég sok állata van (libuskák, csacsi, kecske, pipikék, nyuszikák) amiket nagyon szívesen elhallgatnék ahogy beszélgetnek, de fent felsorolt eszközöktől, vagy a bolt előtt és az udvaron üvöltő szomszédoktól nem hallom, mert szerintük az a normális, hogy mindenki hallja, hogy éppen mi a téma és arról kinek mi a véleménye, nem kell ahhoz veszekedniük, hogy hangosak legyenek, ráadásul nagyon keskeny az utca, az ő udvaruk meg úgy visszhangzik, minta Aggteleken lennénk egy barlangban, mert annyira körbe vannak barikádozva és ehhez még az is hozzájön, hogy bádogosak... Imádom ahogy azokat a nagy lemeztáblákat pakolgatják az udvaron aminek olyan hangja van, mint a mennydörgésnek és persze a műhely pont a hálószobánkkal van szemben... Tovább is van, mondjam még??? 

10 megjegyzés:

 1. Hallom, jól kiborítottak. Együtt érzek veled.

  VálaszTörlés
 2. Ó, de bosszantó. Teljesen beleéltem magam a kertetekbe, házatokba, és jól ki is akadtam. Nálunk Pécsett úgy hallottam, hogy a városban rendelettel korlátozták a vasárnapi ilyesfajta zajongást. Ferit meg én korlátozom, bár mint mindenkinek, nálunk is vasárnap lehetne a munka java, de csináljuk a csendesebbeket. Kac-kac, három visító kismalaccal.:)
  Fel a fejjel és sajtot a fülbe! Semmi sem marad ugyanúgy, ugyanaz. Mondom én, akinek most csendesek a szomszédai, itt csak a rigók és a pacsirták ordítanak. Az előző helyről meg a traktoros szomszéd miatt ( is ) költöztünk, már baltával akartam átmenni hozzá megbeszélgetni a dolgait és utána jól megnéztük hova kerülünk, de az csak szolgálati lakás volt sok hiányossággal, könnyű szívvel otthagytuk.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A gyerekeken nincs off gomb, akkor van a baj, ha csendben vannak, úgyhogy csak hangoskodjanak. Engem a természetes hangok nem zavarnak, csak a mesterségesek, de azok nagyon és amiért kiborultam az az, hogy ezek nyugdíjasok és hétfőtől vasárnapig ezt kell hallgatnom. Nem hiszem el, hogy nem tudnak egy kis pihenőt tartani.
   Mondjuk a flexelős szomszéd mostanában csendesebb, mert még akkor is elhangzik ez a párbeszéd amikor a messzi távolban zúg fel a fűkasza és hallja amit a gyerek mond:

   Anya félek! - és szalad
   Mitől félsz?
   L-tól, hangos.
   Jó, akkor bemegyünk.

   MEg azért is szokatlan ez nekem, mert ahonnan jövök ott a vasárnap és ünnepnap szent volt, az őslakosok csendben voltak, aki hangoskodott valami eszközzel arra úgy néztek, mint a véres rongyra. Disznót meg sem próbáltak vágni, mindig szombaton vágtunk disznót, pedig ott is dolgos emberek laknak. Persze azóta ott is megváltozott a helyzet, mert sok a bevándorló.
   És a vicc az egészben az, hogy lakó/pihenő övezetben lakunk. A szomszéd falu lakó/pihenő övezetében szombaton 10-18-ig lehet berregtetni, vasárnap csitu van, aki meg nem azt megbirságolják.

   Törlés
  2. Vagy elfogyott a flexelni való.

   Törlés
 3. Szegény boltos nénit elvitte tegnap hajnalban a mentő amit nagyon sajnálok, azért ilyen áron nem kell a csend. Jobbulást Ánéni!!!

  Jelenleg feltűnően nagy most a nyugalom, remélem, ez nem valami vihar előtti csend.

  VálaszTörlés
 4. Mi is meg vagyunk áldva egy ilyen szomszéddal. Ő asztalosmunkát végez. Vagy a lucernáját vágatja fűkaszával szombat délben. Akármit csinál, az mind zavaró hanghatással jár. Hozzátartozik, hogy bunkó is, ha normális lenne, többet elnéznék neki.
  Ja, ilyen esetekben lehet ám birtokvédelmet kérni a jegyzőnél! :) Ha eleve rossz a viszony a szomszéddal, akkor már tökmindegy! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt csak a nejjel vannak gondok, a férj egyébként tök rendes, segítőkész meg minden, csak ne zajongana állandóan. Már modntam Apának többször is, hogy lehet, hogy azért csinálja, hogy ne hallja amit a sárkány mond neki:)

   Törlés
 5. Elkepzeltem ahogy füstöl a billrntyűzret a kezed alatt:)) Csöppet mérges lettél:) De teljesen megértem. Bár behúzom fülem-farkam, mert néha mi is berregetünk vasárnap, sajnos nincs máskor idő megcsinálni a feladatokat. De azért nem egész nap boldogítjuk a szomszédokat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ti építkeztek, ezek meg nyugdíjasok és marhára unatkoznak, ezért berregnek H-P, ráadásul a múlt héten idegen férfi hangokat is hallottam.. remélem nem lakatos műhely készül az orgonabokor alatt..

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...