2015. április 21., kedd

Idei kertes tervek

Idénre is akad elég sok meló, de most a legfontosabb az, hogy Tündérbogyónak csináljunk egy jó kis játszóteret és a teraszra sem ártana egy korlát 2 kiskapuval, mert a legújabban felvett hobbijai közé tartozik a teraszon futás amitől az égnek áll a hajam. Persze direkt csinálja, mert szerinte vicces...
A kert még nem túl kívánatos részei következnek.
 Tavaly nálunk nem volt lomtalanítás, így amit nem raktunk bele a konténerbe, mert lomtalanításkor elvitték volna az még mindig itt van, de majd megpróbáljuk valahova elsuvasztani, a szomszéd bácsi tákolmányára meg majd felfuttatok valamit, mert hasonló látványt nyújt ez a sarok a lomok nélkül is. Napközben a fa ad árnyékot, pár év múlva a növekvő diófa, délután pedig az ól és huzat sincs, úgyhogy ez a legideálisabb hely egy játszótér kialakítására. Nincsenek nagy igényeink e téren, kell egy csúszda, egy hinta, egy hintaágy, egy homokozó, egy bunker és vicces kerti társas játékok.
Ki kell alakítanunk a sütögető helyét is legalább egy szalonnasütő erejéig, mivel már szerencsére elfogytak azok a területek az első kertben ahol minden mindegy mit csinálunk ennek már úgyse számít. Ez a füves rész még nagyon üres, ide gondoltuk. L alakban (az orgona és a házfal előtt a pünkösdi rózsáig) kap egy kerítést amire loncot fogok felfuttatni és előtte lesz egy tűzrakó és étkezőhely. A vasakért Apa már szó szerint megdolgozott, a loncot Édesapám hozza, úgyhogy ez hamarosan elkészül. Már tavaly is erőltettem ezt a témát, mert eléggé zavar az orgona alatti ezazamaz, mert a kapun belépve eléggé vonzza a piros CBA-s kosárhegy az ember szemét főleg ha nincs levél a bokrokon ,de nem jutottunk el a megvalósításig. Itt tároljuk azokat a dolgokat amiknek nem árt az eső, mert télen csak az egyik ól szabad és abba már az üres cserepek, ládák, rekeszek, vödrök és társai már nem férnek be.
Apa felásott egy részt amit már be is szórtam fűmaggal. A madárfürdős ágyás végleg madárfürdő nélkül maradt, mert Apa hazahozott egy magastörzsű rózsát és jobb hely híján beraktam az állvány helyére, ezért ezt az ágyást egy picit szét kellene kapnom, de valahogy még nem szállt meg az ihlet ez ügyben. Ilyenkor óráig, napokig tipródok, próbálom elképzelni, de nem tudom, hogy mégis mit szeretnék itt látni. Valószínűleg ha eljutnék egy kertészetbe akkor egyből körvonalazódna a dolog, mert beleszeretnék pár virágba és már szét is kapnám az ágyást, de most sajnos nincsen pénzünk virágra:(( Arról nincs infó, hogy milyen színű a rózsa, így arra is gondoltam, hogy beültetem egy nagyobb cserépbe és azzal együtt ásom be és ha esetleg nem olyan a színe ami passzolna az ágyásba akkor a cseréppel együtt könnyebben ki tudom venni, de akkor megint variálni kell... ÁÁ.. sehogy nem akar ez összejönni.. de inkább az a baj, hogy már túlkomplikálom.
A rózsakertet is nagyon időszerű lenne rendbe tenni, mert eléggé megviselte a sok vadrózsa eltávolítása. Sok pozságás és tulipán ki lett ásva vagy le lett taposva, no meg még mindig nem tudtam kitörölni az agyamból a tavalyi gyönyörűséges rózsás képet sem. Igazság szerint ezzel kellett volna 
kezdenem a diófa alatti ágyás helyett, de még mindig nem tudom, hogy a pozsgással mit csináljak, hogy minél többet meg tudjak menteni, gyűjtöm hozzá az energiát, mert jelenleg nem túl rózsás a helyzet:
Itt még nagyjából ok..
..de ez valami tragikusan néz ki. Mindent beterített a pozsgás, most meg elég nagy likak tátonganak, tényleg nem tudom, hogy hol kezdjek neki...
Sokáig viszont nem totojázhatok, mert ha megnő a rózsa akkor elég nehéz lesz közte dolgozni, arról nem is beszélve, hogy ide gazolni is csak reggel, max délelőtt lehet kijönni, mert egyébként megfő az ember fia/lánya, annyira megreked itt a meleg.

A tervek között szerepel még az is, hogy szeretnék pár hasznos, de szép dolgokat a kertbe. Gondolok én itt madáretetőre, madárfürdőre, méhecskeházra és hasonlókra. Ami nagy álmom az egy amphora esővíz tároló, hogy ne egy kék hordó csúfolkodjon az eresz alatt. Az áruk horrorisztikus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...