2015. április 21., kedd

Gólyaorrból sosem elég.

Forrás: Botanikaland
Évelő virágok közül gyengém a díszgyertya és a gólyaorr. Nagy bánatomra a díszgyertyából többen nem élték túl a telet, őket pótolnom kell, de most nem is róluk szeretnék írni, hanem a gólyaorrokról, azoknak is a szaporításáról.

A Kertész kertjének egyik részében láttam, hogy gólyaorrot simán lehet szaporítani úgy, hogy egy éles késsel levágunk pár levelet, egy cserépbe rakjuk, locsolgatjuk és szépen meg fognak gyökeresedni. Tavaly ősszel kíváncsiságból ezt megtettem a pompás gólyaorral és mára két csinos bokrom lett amin még virágok is lesznek, kérem szépen.Ezen felbuzdulva nekiestem a rózsaszín gólyaorroknak is, cserepenként 3 db levelet gyökereztetek. Már cserépben vannak több mint egy hete. Az első órában még kicsit kókadtak voltak, de utána egyáltalán nem látszott rajtuk, hogy nagyon bánkódnának, úgy állnak a cserépben, mint a cövek:


Ez akkor jó megoldás amikor még nincsenek nagy töveink amiket szét tudnánk osztani, de nem szeretnénk egy vagyont otthagyni a kertészetben. Elég fajtánként egy bokrocskát megvenni és az anyatövön kívül lesz 2-3 palántánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...