2015. április 8., szerda

Sziasztok Uszik!

Tündérbogyó imádja az állatokat és hogy ne kelljen minden nap azon harcolni, hogy a szomszédban lógjunk egész nap kaptunk két nyuszit. Egyenlőre a konyhában laknak, majd édesapám elhozza a régi nyúlházunkat amit még a nagypapám készített. Még a cicákért van oda meg vissza, de abból egyenlőre meg kell elégednie a szomszédéval, mert kizárólag csak a házban tarthatnánk, mert Töpike teljesen magán kívülre kerül amikor meglátja, hogy rajta kívül más állat is szeretve van. A nyusziktól is rendesen ki van. Tegnap amikor kivittem őket magammal levegőzni alvó időben akkor rájött, hogy már más állat is van rajta kívül a háznál és azóta a bejárati ajtó előtt szűköl, topog. Még a karikás ostort is elő kellett vennem, hogy tudja, hol a helye a nyuszikkal kapcsolatban. Nyugi, nem szoktuk verni a kutyát, csak annyira fél az ostor hangjától, hogy magától az ostor látványától bemenekül a helyére.Egyenlőre nem is baj, hogy bent vannak, mert Tündérbogyó kiköltözött melléjük a konyhába. A nyuszik mellett rajzol és egész nap ezeket mantrázza: uszi (nyuszi), anyanyos (aranyos), óvan (jól van), eféj (ne félj), simi, sze (szeretlek).A szomszédból hoztam nekik szénát, szalmát és ami a legfontosabb: linóleumot a láda aljába, hogy a pisi ne folyjon ki és ne szívódjon be a fugába.

Egyébként amíg Édesanyáméknál voltunk addig a nyuszikat szállítmányozni kellett magunkkal.

Egyenlőre csak fonnyasztott füvet kapnak és egy kevés répát és almát zödlséghámozóval felcsíkozva és megfonnyasztva, ja és imádják a zabpelyhet, jajj nekem. Volt itthon egy kevés rossz minőségű durva zabpehely amit nem tudtunk megenni, de elfogyott, úgyhogy mehetek venni. Nagypapám anno adott nekik kőkeményre száradt kenyérdarabokat is persze mértékkel, mert imádják rágcsálni és persze a buláta is nagyon tetszik nekik.

Egy kis segítség azoknak akiknek még sosem volt a háznál nyuszi:

2 megjegyzés:

  1. De aranyosak! Legyen bennük sokáig öröme a kis tündérnek!

    VálaszTörlés
  2. Már kezdenek megszokni. olyan édesek, egyből a láda oldalán csüngnek amit kilépek a konyhába(ami elég sűrűn van), persze a pocakjuk a fő hajtóerő ebben .-)
    Szerencsére Töpike is kezd belenyugodni a helyzetbe.
    Már azon goldolkodom, hogy egy házat kellene nekik építeni, hogy tudjanak boldogan rohangálni....

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...