2015. április 24., péntek

Árnyékos kertrészletek

A gyönyörűséges nagy völgycsillag.
Amikor a diófa alatti nagy ágyást csináltam akkor gyűjtöttem ezeket a csodás képeket. Tavaly már nagyjából képbe kerültem, hogy melyik virágot milyen fényviszonyba lehet ültetni, úgyhogy sokkal okosabb nem lettem és most a rajzolós technika sem vált be, mert annyira kacifántos volt az ágyás széle. Tavaly egyszer már szó volt az egyik árnyékos ágyásról, de csak egy kép erejéig. Most megosztom veletek ezt a sok gyönyörűséget, hátha valaki másnak hasznára válik.

ÉS egy link, hogy milyen növényeket ültethetünk árnyékos helyre.Képek forrása: Pinterest (mi más:)Hortenzia, párfrány és talán pistike (nebáncsvirág)

Árnyékliliom, japán kankalin, hunyorEbből az összeállításból a mocsári kockásliliom nagyon izgatja a fantáziámat. Van még a képen bőrlevél, hunyor, tűzeső, indás ínfű, salamonpecsét, boldogasszony papucsa és árvacsalán, meg persze 3 másik amiről lövésem sincs, hogy micsoda.


Szívvirág. Létezik belőle kisebb, nagyobb és még fehér is ami meseszép.


Tollbugák, fuxiák a hosta mellett.

Csillagfürt, primula, fuxia, hosta, tollbuga, páfrány.
Bambusz, szálkafű, párfrány hegyek.Gyönyörűséges szellőrózsa. Még erre is nagyon fáj a fogam.Babérsom, juhar, páfrányok, réti legyezőfű?.Harangláb.2 megjegyzés:

  1. Tudod Melinda, ha majd nekem egyszer így összeállnak, összenőnek a növényeim.. Álom, évek kellenek, most olyan mint egy-egy fa a sivatagban.

    VálaszTörlés
  2. Idén elég sok kísérletet végzek... az egyik az, hogy hármas csoportokba ültetem az azonos növényeket, hogy minél hamarabb egybe nőjjenek és nyomatom nekik a trágyát, zöldtrágyát, tavaly nagyon bejött. Van egy ágyás aminek a fele sokkal, de sokkal több trágyát kapott, mint a másik, mert a szomszéd oda dobta át a lótrágyát és a 2 kutyatejem összehasonlíthatatlan... kb 3x akkora, mint a másik.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...