2016. május 12., csütörtök

Trükkös, új virágágyás

Szúrta a szemem ez a nagy kocka fű, kénytelen voltam valamivel lágyítani ezt a sarkot. Tavasszal még úgy volt, hogy megszüntetjük ezt az orgona, bodza dzsindzsát, de mégsem sikerült, ezért hirtelen felindulásból esőben előkaptam a slagot és úgy döntöttem, hogy kell ide egy új ágyás. Az ágyás előtt meg lehetne egy sütögető.
A szomszéd ház fala elé lonc kerül, de lesz ebben az ágyásban többek között fehér tollbuga, nagy völgycsillag - végre szereztem-, füzérajak, a napos részen pedig vajszínű ördögszem, kasvirág, füvek - egyenlőre tollbuga, de már növesztem az ide valót-, korai virágzású szellőrózsa, zsálya, kék macskafarkú veronika, a sarokba pedig menne egy Hortenzia, mégpedig a Limelight, ezzel is régóta szemezek.
Az ágyás egyébként a fényviszonyok miatt trükkös, de rámondtam, hogy félárnyékos. Majd meglátjuk, melyik virág hogy érzi magát. 
Büszke vagyok magamra, mert csak 5 cserép virágot vettem ide - abból is 16-ot gyártottam tőosztással, a többi a konyhakertből és a mezőről van. Két hete ültettem, azóta folyamatosan esik az eső, locsolni még nem kellett és már látszódnak az új hajtások. Jobb időpontot nem is választhattam volna erre a last minute ültetésre.


A sarokba megy majd a Hortenzia.

A bodza ha levirágzott felnyesem, hogy ne árnyékoljon napközben, mert ezen a részen vannak a napkedvelő virágok.


A tollbugák még szétválasztva is hatalmasak.

Szellőrózsából ('Ouverture') meg olyan hatalmas bokrokat sikerült venni, hogy egy tőből kijött 5 darab.

A nagy völgycsillag ( 'Ruby Cloud') még nagyon munyurka, de szerencsém volt, mert két tő volt egy cserépben.

Remek kilátás lesz a teraszról. Balra a nagy ágyás, jobbra az új ágyás, elöl a diófás. Egyre szebb az udvarunk.

11 megjegyzés:

 1. S mi van a besorolásoddal, megoldódott? gondoltam rád.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Végül megkaptam a magasabb fizut, kedden kezdek.
   Az volt a tervem, hogy múlt héten befejezem a kertet, a héten meg csinálok egy nagytakarítást, mert a házban lassan megesz minket a kosz, de egy hete mindenki lebetegedett, beleértve engem is. Idejét nem tudom, hogy mikor voltam ennyire beteg, Tündérbogyó a héten nem volt oviban, pedig már ott is aludt, az is ment, Apa dolgozni nem volt, így és lázasan nem lehet nagytakarítani. Keddig össze kell kapjam magam, mert jövő héttől már nem lesz rá időm, valószínűleg csak túléni fogok haza járni:-)

   Törlés
 2. Nagyon szép és izgalmas ágyást állítottál össze, gyönyörű lesz virágzásban!

  Én is szemezgetek már egy ideje a bugás hortenziával. Árnyékos, fehér színű évelőágyásba szeretném beilleszteni, de még bizonytalan vagyok mi passzolna hozzá az árnyliliomokon kívül.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Ez a hortenzia szereti a napot, van egy képem, megkeresem, mert eredetileg én is egy tiszta fehér ágyásban gondolkodtam, csak a völgycsillag áthúzta a számításaim ami nem is baj, mert így összesimul majd az egész udvar.

   Törlés
  2. http://aranyalma2012.blogspot.hu/2015/03/tarsitasok-ernyos-verbenahoz-es.html?m=1

   Utolsó kép. Csodás.

   Törlés
 3. Szeretem a bodza és orgona dzsungelt,nálunk is van. Nagyon tetszik,ahogy új ágyást csináltál!
  Én is nekiálltam az ásónak és a bokrok-virágok szegély mellett,a fűnél határozott és hullámos földcsíkot tisztítottam ki,így kisebb a veszélye annak,hogy a családfő belenyír a virágokba.:)
  Odavagyok a diófa alatti virágosodért!!!!! megihletett.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Viszont újra megnézve nálunk nem lehet teleültetni a diófa alját,mert az unokák egyik törzshelye a diófa teteje.:)

   Törlés
  2. Köszi:)
   Attól még lehet alatta ágyás, a terasz felöli résznél nálunk olyan keskeny, hogy egy létrát simán a fához lehet támasztani.

   Törlés
 4. Nagyon frankó!!!! Gyönyörűek lesznek ezek az ágyások!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...