2018. szeptember 30., vasárnap

Konyha festés

A fürdőszoba felújításával párhuzamban a konyhában is történt pár változás. Ide is került fel új csap, új csempe, kifestettem, kicseréltem a szekrénygombokat, apa rakott fel új szerelvényeket.
Először úgy voltam vele, hogy csak lefestem a csempét, de kiszámoltam, hogy az anyag ugyanannyiba kerül a festéshez, mint a csempézéshez is. A másik probléma ami miatt ez megdőlt, hogy szerettem volna új csapot és a régi fali volt, szóval a régi helyét festéssel már egyébként sem lehetett volna eltüntetni. A harmadik probléma pedig az volt, hogy a csempét csak a szentlélek tartotta. A gáz melletti falrészt egy kalapácsütéssel elintéztem. Odacsaptam és az egész egyben lezuhant. Szerettem volna új pultot, de azt majd csak akkor, ha vettünk új sütőt és főzőlapot, hozzá szekrényeket - még jó, hogy új konyhát nem kell építeni, mert amilyen mázlista típus vagyok, ahhoz, hogy a mosogatógépet el tudjuk rakni az egész főzősarkot át kell alakítani, ezért nem akarom két ütemben megvenni a pultot, mert amire oda jutunk, hogy megvehetnénk a főzős részhez is addigra nem biztos, hogy kapok ugyanolyat. Jobb egy gyártási sorozatból venni, vagy az is előfordulhat, hogy már nem gyártják és akkor megint nem lesz egyforma. Az alsószekrények nem olyan mélyek, mint a mostani pult, ezért a fal és a szekrény között volt egy 6 centis sáv amin be tudott menni a por és a pók a szekrények háta mögé, ezért állandóan el kellett rángatni őket. Ezt a problémát azzal oldottam meg, hogy a maradék csemperagasztóval ragasztottam be méretre vágott Ytongot, majd lefestettem azzal a festékkel amikkel a konyhaszekrényeket festettem át. Erre a megoldásra azért is volt szükség, mert ezek a szekrények már nem bírnak ki még egy arrébb rángatást, mert én ugyan ki nem pakolok a tologatáshoz belőlük, így pár éven belül sajnos ezeket is cserélni kell. Valószínűleg nem tett jót nekik, hogy bokáig álltak a vízben, ezért mállik szét az aljuk, törnek ki azok a kicsi láthatatlan lábak, melyeket már nincs hova vissza rakni.


Csempézés előtt:Félkészen:

Leendő pultmagasságból indítottuk a csempét és a mostani gáztűzhely alacsonyabban van, ezért most belátni a gáz mögé. Ezzel még kezdek valamit.


A burkolás a konyhában kezdődött attól függetlenül, hogy a fürdőszobáé volt a főszerep, mert így tudtam kihozni  a hétből a legtöbbet. Amíg a fürdőbe én nem fértem be addig a konyhával voltam elfoglalva. Úgy szerettem volna, hogy a pultnál egész csempével kezdünk, de a burkolónak így jobban tetszett... Nem is értem. Én sem adok rózsát egy vevőnek az örökzöldje helyett, mert azt én jobban szeretem.... És a fürdőhöz ilyen mentalitással mentünk neki.


Mindenki szerel.
 Jelenleg itt tartunk:
A világításon is még változtatni kell, egy ideiglenes led került fel a mosogató fölé ami külön lámpákból áll, mert a csík nekem túl merev. A mostanihoz hasonló a végcél, több lámpából álló egység a szekrényekbe is, melyeket egy bárhová szerelhető távirányítóval lehet ki/be kapcsolni, állítani a fény melegségét, erősségét.

kdfkdsf

8 megjegyzés:

 1. Nagyon szép ez már így is! látszik, hogy igazi otthon!

  VálaszTörlés
 2. Szép lett, ügyesek vagytok, s látom segédszerelő is van a háznál, hogy megnőtt!

  VálaszTörlés
 3. Rendszeresen olvaslak. Írásaidból úgy tűnik nagyon otthon vagy a növények terén. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Hortenziát és lángliliomot (van aki bunkó liliomnak ismeri) lehet egymás mellé ültetni?
  Köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bunkóliliomot nem lehet kiültetni. Nem a fáklyaliliomra esetleg a yukka filamentosara gondolsz?

   Törlés
  2. Igen a fáklyaliliomra gondoltam (én nem ezen a néven ismertem).
   Tehát pontosítás: hortenziát és fáklyaliliomot lehet-e egymás mellé ültetni?
   Esetleg van-e olyan növény ami nem szereti a hortenzia közelségét?
   Köszönöm.

   Törlés
 4. Nagyon eltűntél.
  A hortenziát elültettük a fáklyaliliomok közé, pillanatnyilag nem volt más lehetőség. De ha mégse szeretik egymást majd áthelyezzük valamelyiket.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezer bocsánat! szinte csak akkor nézem a bloggert mikor félévente felrakok egy-egy posztot.
   Nem a közelséggel van a baj, hanem azzal, hogy az egyik növény a tűző napot(liliom)a másik meg az árnyékot (hortenzia) preferálja jobban.

   Üdv: Melinda

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...