2015. október 12., hétfő

Pár őszi kép a kertről

Miután csütörtökkön jól kidagonyáztam magam pénteken délután próbáltam menteni a menthetőt, összeszedtem egy bevásárlókosárnyi diót és lenyestem a szinte már vállalhatatlan magasságú füvünket. Szombaton a visszavágott virágokból csináltam pár csokrot és elkezdtem téliesíteni a kertet. Az első udvarral nagyon hamar végeztem, na jó,csaltam, mert a teleltetésre szánt virágokat kivittem a konyhakertbe és slussz.. ha azt szeretném, hogy gyorsan rend legyen elöl akkor ezt szoktam előadni. Persze ezzel megnehezítem a dolgom, mert a konyhakertből már elég nehézkesen kerülnek a helyére a dolgok.

Várom is meg nem is a kinti munkák végét, mert a házban sem ártana megejteni egy nagytakarítást....de annyira szeretek ilyenkor kint matatni, csak azt nem szeretem, hogy az idő ott lohol a nyakamban állandóan, ráadásul Tündérbogyó is megmakacsolta magát, nem nagyon akaródzik neki kijönni, mert ő még mindig a nyári ruháknál van lemaradva és nem hajlandó kijönni, mert kabátot kell felvenni és az közel nem olyan csinos mint egy ruha.... már ha rá tudok imádkozni valamit a pizsamán kívül.... Lövésem sincs, hogy hogy lesz ebből egyszer ovi, ha de 10-kor még pizsiben rohangál és esze ágában sincs felöltözködni , ráadásul állandóan visszabújik az ágyba... Na de most nem is ezért vagyunk itt, ez legyen az én gondom.

Pár mobilmaszatos kép az udvarról:

Bár a képeken nem látszik, a  rózsák még mindig szépek, a díszgyertyák virítanak, legyen az fehér, vagy rózsaszín nagyon jól mutatnak a macskamentákkal és ez szerencsére fagyokig így is lesz, remek választás volt.


Levágva is virágzik tovább.

7 megjegyzés:

 1. Ilyen magas nálatok a díszgyertya? Én az idén ültettem,virágozgat,szeretem. Olyan pocsék a földünk,hogy csak remélhetek szép virágzást.
  A létrán mi az a lukacsos-fa-fém akármi????? Jól néz ki!

  VálaszTörlés
 2. Azt vettem észre, hogy nem túl igényes sem a földre, sem a vízre. Tavaly az enyémek is olyan kis gyöszösek voltak, idén meg az összes méter fölötti, aminek csak 35 cm magasnak kellene lenni az is 80:), viszont azt a fajtát nem nagyon szeretem (élénk pink színű a virága, a levele, szára bordós), mert nagyon későn kezd el virágozni, volt amelyik a múlt héten kezdte, de a fehér a kedvencem. Nagyjából 60 cm átmérőjű, combözépig ér és már június óta virágzik.
  A faluban van egy ház ahol öreg rózsák vannak és van mellettük egyöreg fehér díszgyertya ami ha nincs 2m magas akkor egy centi sem. Gondolom tavasszal nem nagyon vágják vissza a fás részt. Azt viszont a sajátjaimon észrevettem, hogyha túl alacsonyan vágom vissza a fás részt akkor az elpusztul és tőből hajt ki, viszont így szebb a formája olyan igazi szökőkutas, csak picit később kezd el virágozni, viszont félárnyékban is remekül érzi magát.
  Az egy kakas:) volt egy pálinkáspohár tartó tányérunk, annak a közepe, csak kiesett. Egész nyáron kerestem, de most megtaláltam.

  VálaszTörlés
 3. A szíved, a lelked ott van mindenhol.

  VálaszTörlés
 4. Szia!
  Nagyon sokféle virágod van. Ezért talán tudsz segíteni, hogy a kúp virágot (sárga) hogy lehet teleltetni?
  Köszi
  ZsuR

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia ZsuR!
   Amennyiben szabadföldben van akkor nem igényel túl nagy gondoskodást. Takarhatod a tövét télire, de nem szükséges, visszavágni pedig ráér tavasz elején, mert ha nincs visszavágva akkor ez is segítséget nyújt a fagy ellen. viszont ha cserépben van akkor a kert egy sarkában kell ásni a cserepes évelőknek egy olyan mély gödröt mint a legmagasabb cserép + 10 cm, abba szépen belepakolgatni őket, majd a cserepek közét visszatöltetni földdel, fűrészporral vagy szalmával.
   További jó kertészkedést!

   Törlés
  2. Szia!
   Köszi. Ki fogom próbálni.
   ZsuR

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...