2015. október 16., péntek

Beköltözött az ősz

Apa tegnap hozott nekem egy SD kártyát, így végre lőhettem pár benti képet is. A minap rátaláltam a Vibeke Design blogra és jó pár képbe beleszerelmesedtem, ezért kiléptem az erdőbe pár ágért, hogy egy kis őszt csempésszek én is a konyhába, továbbá kipróbáltam a loncot, kíváncsi vagyok, hogy hogy bírja a benti létet víz nélkül, miként szárad...
A csokrok bükkből, ribizliből, pünkösdi rózsából, loncból, gólyaorrból, kutyatejből és egy kevés borostyánból készültek. Felénk még nem színesednek annyira a fák, remélem azért majd fogok bár bordós levelet is gyűjteni még a karácsonyi dekor előtt.
Sok kép következik, mert mindegyik visszaad valamit. Nekem a vaku nélküliek jobban tetszenek, de a vakusokon látszik igazán, hogy mi micsoda. A konyhában több változás is történt, de addig nem szeretném megmutatni amíg minden apró részlettel nem vagyok kész. Ha kibírtam idáig, hogy nem mutatom meg Nektek, hogy mivel vagyok már kész akkor most már Ti is bírjátok ki, hogy végezzek mindennel:), pár titok így is látszik a képeken.

A tányértartó polcot én készítettem.A komódot lecsiszoltam, így végre egy színben van az asztallal.
A vödrökbe és kaspókba raktam egy-egy befőttes üveget, abba vizet és az üveg köré is vizet és a befőttes üvegben rendeztem el az ágakat. Ha nem így tettem volna akkor az egész erdőt behozhattam volna, így pár ággal megoldható a dolog.
A hálóba új párnahuzatok kerültek, nem tudom, hogy van-e megállás párnahuzat varrásban:) Viszont ezernyi variálási lehetőség van már, mindig ugyanaz nem kerül föl.
Ezeket a lonc koszorúkat pofon egyszerű megcsinálni. Horganyzott drótból készítünk egy alapot:

Köré tekergetjük a levágott ágát és már kész is:

A nappaliba szívecske is készült.... és ezt a kis könyvespolcot is én csináltam.
A szülinapomra kapott liliom már majdnem kinyitotta az összes virágát, isteni illata van:

A varrógép állványnak is jutott egy kis ősz.

7 megjegyzés:

 1. Hű! Otthon ,édes otthon! Nagyon tetszik!
  Mi vagy te? Ilyen szuperül barkácsolsz,asztalosmester vagy????? meg kellene tanulnom.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm:)

   Bevallom, magam sem gondoltam, hogy képes vagyok rá és ahhoz képest elég jól sikerült. A nappaliba csináltam két polcot, hogy Tündérbogyónak a kreatív cuccai kéznél legyenek és elég gyorsan ment, fellelkesedtem és vettem 11,6 cm -es körbegyalult deszkát a fatelepen és 2 óra alatt megvoltam a tányértartóval. Biztos nem kezdek neki, ha lenne 16e Ft-unk egy tányértaróra, de jelenleg fényévekre vagyunk az ilyen vásárlásoktól... amit már nem is bánok, mert 1700 Ft-ból megvettem hozzá mindent (fa, bútorakasztó, csavar, tipli...)
   Minden ikea bútornak van egy online letölthető szerelési útmutatója (jobb oldalt közép tájt)
   http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90201914/
   és ezt kitanulmányozva jutottam el idáig:)
   még ilyen rudat kell vennem hozzá, de ha nem kapok akkor kiszedem a kiságyból:) na jó nem, biztos, hogy lehet kapni, csak nem jártam utána..

   Kislány voltam amikor Édesanyámnak virágboltja volt, így a csokrok kötésével kapcsolatban akarva akaratlanul megtanultam a dolgokat.... arányokat, felépítést, hogyan és mivel töltsük ki a rendelkezésre álló helyet, mekkora vázába mekkora csokor az ideális, stb...

   Törlés
 2. Azta, de ügyes vagy! Nagyon jók lettek a polcok. És hogyan, és mivel csiszoltad le a tálalót? Nekem nem megy, rettenetesen utálom csinálni, és kb. 2 perc után meg is unom, és abbahagyom. Jó sok időbe telhetett, mire ilyen szép lett. Már hiányoztak a bejegyzéseid, olyan inspirálóak. Egy-egy bejegyzésed után mindig fellobban bennem is a tettvágy. :) Te szoktál egyáltalán pihenni?! :P

  VálaszTörlés
 3. Óóó Köszönöm:)))
  A tálalót rezgő csiszolóval csiszoltam, mert az volt itthon, 80-as papírral, igazából 2 fél napig csiszoltam, nagyon nagy szívás volt, mert nem mindenhol fa, mint kiderült....ezért egy picit foltos lett, de csak akkor tűnik fel ha közelebbről megnézed. A rezgőcsiszolótól meg úgy elzsibbadt a karom és zúgott a fejem, hogy még egyszer nem biztos, hogy nekiugrottam volna ezzel a géppel.
  Nekem sem megy ám mindig.. általában amikor sok mindent eltervezek annak az a vége, hogy napokig nem nyúlok semmihez a mindennapi dolgok mellett, mert úgy érzem, hogy betemet a sok tenni való, aztán megtáltosodok és pár nap alatt ledarálom az egészet.
  Örülök, hogy inspirállak:)))

  VálaszTörlés
 4. Jaj de otthonos, barátságos nálatok! Nagyon ügyes vagy!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...