2018. július 1., vasárnap

2018 nyár

Immáron  több mint két hónapja tart. Minden egyszerre nyílt, nem is tudom hogy mi fog nyílni augusztusban a a rózsákon kívül. A kora tavaszi virágok fognak másodvirágozni? Furcsa egy nyár ez, az már biztos.

Idén nagyon szépek voltak a gyűszűvirágok, állandóan rájuk jártam csodálkozni. A díszhagymák akkor még virágoztak, a rózsák is akkor kezdték, igazi színpompa volt. Mostanra a fények túl nyáriasak lettek, minden ki van fakulva, igazából csak a reggeli órákban mutatja meg a szépségét a kert.
A konyhakertben eluralkodott az őskáosz,  a macskamentát nem nagyon lehet kordában tartani (idén már 3x vágtam, most újra kéne), már-már azon tanakodom, hogy kicserélem levendulára, de annyira hiányozna az a nagy kékség a konyhakertből. A másik hátránya az állandó metszéstől eltekintve az, hogy a fél ágyást elfoglalja a haszonnövényektől, de jelenleg ez sem hat meg, mert amióta nincs Töpike az összes macska ide jár dorbézolni és szinte semmi nem kel ki amit magról vetünk, csak a palánták maradnak meg. Mondjuk jelenleg nincs is másra szükségünk, szóval ezt sem bánom. Sok fejtörést okozna megtölteni az ágyásokat, így ezzel sem kell bajlódom.


Járhatatlanná vált út -de hol is az út???
 A palántákat is keresni kell. Remélem, a kártevők is így vannak ezzel.


Van, aki a pillangókat, tücsköket vadássza...

 Még mindig ez a kedvenc ágyásom. Minden itt a legszebb, pedig a számkivetett növények is itt végzik. Préri ágyásnak neveztem el, mert nem ér el idáig a slag, szóval csak azt kapják ami az égből hullik rájuk.
A sarokban lévő ágyásban is kezdenek látszódni  a növények.Kedvenc részletek

Rosa Lavander Dream, ligeti zsálya, árvalányhaj


Gigászi nagyságú gólyaorr (1,5 méterrel felnőtt, május óta virágzik és nem nagyon akarja abbahagyni), Rosa Heidetraum, nagyvirágú macskamenta, árvalányhaj, Gaura, a háttérben pedig szamárkenyér) És vettem az Aldiban egy madárkás kerti díszt, amihez saaajnos ki kellett alakítanom még egy kis zugot a játszótéren.


Folytatván a fekete vonalat, a nagykaput is lefestettem. Ideje volt.
Sokkal jobb lett. Ami azt illeti kellett pár nap mire megszoktam, akárhányszor megláttam megijedtem, hogy hova lett a nagykapunk, de mára megbarátkoztam vele.


A következő projekt a fürdőszoba lesz augusztus első hetében, már nagyon izgulok.....

2 megjegyzés:

 1. Nagyon szép minden :-) alapból jobban szeretem, ha nem annyira sorokban vannak a növények, hanem van egy kis naturális kinézete :-) és ahogy irod: olyan hirtelen elvirágzott minden! hiányoltam is az átmeneteket, de a nagy forróság miatt nem igazán volt tartós a virágzás. És tetszik ez a tündérkert jellegü zegzugos kialakitás is - valami hasonlóra gyúrok én is, lássuk mennyire sikerül maj d megvalósitani :-) Aranyalmácska is cuki :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :-)
   Olyan gyorsan felnőnek, brühü. Amikor megszületett akkora volt mint egy kilós kenyér - pocak nélkül, mostmeg... de Neked ezt nem kell ecsetelni.
   A kék kis szélcsengőtündérre egyből lecsaptam,mikor hozták,olyan cuki.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...