2015. július 17., péntek

Madárfürdő házilag fillérekből

Beüzemeltük a SunshineBirdSpat!!

Hozzávalók:
kb 70 cm szürke PVC cső (900 Ft 2m, fémfűrés a vágáshoz)
kb 30 cm öntapadós fólia(mintás, kb 200 Ft) 
1 zsák Estrich beton  (1140 Ft a 40 kg, 4 tálat csináltunk, Apa kb ugyanennyit elhasznált a terasthoz és még mindig maradt egy fél diszperzites vödör)
megfelelő nagyságú cserépalátét a  negatív forma kialakításához
vizes homok, fólia, falevelek (mi diót használtunk)                 1 lelkes segítség (az enyém 7 éves volt:))
kézkrém


Elsőként homokból megformáltuk a tál negatívját. A cserépalátét azért kell, hogy a kör tényleg kör legyen. A fóliára raktunk egy nagy kupac homokot, abba belenyomtuk az alátétet, körbe a felesleget lesöprögettük, majd kis segítségem alkotott a pici kezeivel egy fejre fordított szép tálat.

Ezt bebrukoltuk diófalevéllel, majd rátapicskoltuk a kikevert betont. Ezt én csináltam, mert nagyon szárítja a kezet, de ha gyorsak vagyunk és nem taperoljuk 10 percig a művet és egyből kezet mosunk, majd krémezünk akkor nem lesz semmi baj. Arra viszont ügyeljünk, hogy egyenletes vastagságban hordjuk fel a betont, hogy az egyensúly megmaradjon.

Következő nap (24 óra múlva) már meg is lehet fordítani, be lehet állítani a helyére,de azért még locsolgassuk. A nagyon vékony szélt amire nincs szükség kézzel óvatosan le tudjuk törögetni miközben forgatjuk a tálat.

A talpat pedig itthon levő PVC csőből csináltam amit a szintén itthon megmaradt márvány mintájú műanyaggal ragasztottam körbe.


Beállításkor locsoljuk be a helyét, üssünk le egy karót és arra húzzuk rá az oszlopot úgy hogy közben ide-oda mozgatva bedolgozzuk a földbe. A közepébe is lehet önteni egy kis betont, mi nem tettük, mert ezek a csövek majd hátra mennek, ide veszek másikat amit beton mintájú ragasztóval fogok bevonni, mert ezzel a márvány mintával nem vagyok kibékülve, modjuk akár maradhatott volna sima szürke is, mert már messziről nem nagyon látszik csak a tál, benőtték a virágok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...