2015. március 19., csütörtök

Elvan a gyerek, ha játszik...

Megcsináltam az ágyásokat, jezsáment és magoncokat ültettem, elvetettem a sárgarépát, fehérrépát, sóskát, spenótot, rukkolát, salátát, lila-, csokros és vöröshagymát, retket, kaprot és céklát, a régi ágyásokat végig kapáltam, tápoldatoztam, szóval jól elvoltam az elmúlt pár napban.
A jezsámen a kertkapu bal oldalára került, Édesapám ásta ki a sajátja mellől. Tavaly még nem virágzott, remélem idén erre sor kerül. Már szépen hajt, úgyhogy attól már nem kell félnem, hogy nem élte túl az utazást.Tőle balra a volt sittes terület pedig tele van ilyen kis édes kék izékkel:


Még maradt annyi bontott téglám, hogy minden ágyást 8 darabbal meg tudtam jelölni ami valljuk be, nem kis meló volt így tavasszal, mert komoly árkokat kellett betemetnem azzal a földdel amit a már megcsinált útra dobott ki a traktor ősszel, a kondimat meg tavaly novemberben elvesztettem és még nem találtam meg.. 
sitthalom meg valószínűleg beleégett a retinámba, mert amikor Apával a kertről beszélgetünk akkor elég sűrűn hangzik el ..sitt mellé, sitt helyére... stb. kezdetű mondat a számból... Apa felajánlotta, hogy vegyünk fel hitelt és vásároljunk egy olyan csúcsszuper készüléket ami a 562. Misson Impossible-ben van ami odavetíti azt ami nincs is ott, hogy megnyugodjon a lelki világom.

A tavaly augusztus helyett novemberben átültetett, ráadásul tőosztott 64 tő eperből mindössze 4 lett tegnap halottnak nyilvánítva, a többi gyönyörűen hajt.

Kijelölt, majd részlegesen bevetett ágyások.
Még a borsó nincs a földben, de annak még meg kell csinálni a helyét, mert végül csak nem oda megy ahová a vetésforgóban terveztem, mert akkor nem lesz elég, ezért úgy döntöttem, hogy idén a szőlő helyére megy.

A konyhakertben találtam fehér ibolyát azon a részen ahol nem szántott a traktor az egyik sötétebb sarokban a nagy virágágyás mellett. Valószínűleg egy részét előre telepítem a többi közé.


És amivel a legtöbb időm ment el, a Nem bízzuk a szélre kategória nyertese:Úgy látszik, nem tudok kicsiben gondolkodni a magokkal kapcsolatban sem. Egyszer ha nagyon ráérek akkor megszámolom, hogy mégis hány darab cserepet, szaporítóládát szórtam tele magokkal...

2 megjegyzés:

  1. Sokat dolgoztál! Nagyon szépen alakul a veteményes! Már várom, hogy lássuk, amikor elkezd zöldülni:) Biztos jól fog kinézni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még én:-))) Már tűkön ülök. Amikor van egy szabad percem akkor megyek raporta, hogy éppen mi az ami már hajt..

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...