2015. március 15., vasárnap

Mobil hidegágy banános dobozból

Gondolkodtam, gondolkodtam (igen, szoktam:), tán még többet is, mint kéne), hogy hogyanis lehetne minimális idő és pénzráfordítással valamilyen védőburkot formálni az átlátszó dobozt kinövő magoncoknak. Nézelődtem az udvaron, de csak a fa járt az eszemben, hogy abból kellene valami keretet összetákolni és azt befóliázni, aztán megláttam egy félig elázott kartondobozt és egyből megvolt az ötlet.

A banános doboznak csak a vázát hagytam meg, a többit kiszenvedtem sniccerrel -volt sok szamócás virágágyás, ami a Tündérbogyó miatt a KA virágnyelven - törtem vagy 3 penget, majdnem combon szúrtam magam vagy ötször, de végül csak sikerült összehozni és vastag fóliával becsomiztam. A banános doboz alja sokkal stabilabb, mint a teteje, érdemes abból beszerezni többet. A szaporítóládára éppenhogy ráfér, a rekeszhez sajnos kicsi. Igény szerint lehet szellőztetni, mert az egyik oldala felhajtható a szigiszalag eltávolítása után.

Íme a nem túl szép végeredmény:Locsoláshoz remek választás a gyerek locsolókanna, ezzel nem csapatjuk szét a még nem túl erős magoncokat. Amíg a dobozban laktak akkor csak spriccelővel locsoltam őket langyos vízzel, amibe raktam ezüst kolloidot, hogy ne támadja meg őket a gomba.


A dobozokat éjszakára be szoktam hozni, ezek maradnak a teraszon, viszont raktam alájuk egy alus polifómot, hogy ne süsse őket a hideg betony.

Aki rendesen szeretné megcsinálni annak ajánlom innen a következő képet. Édesapámék az üvegházak megépüléséig ilyenekben nevelték a palántákat:2 megjegyzés:

  1. Ó, de jól kitaláltad! Tök jó lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Még gyártanom kell párat, hogy elég legyen a magoncoknak. Idén nagyon belelkesedtem magvetés ügyileg.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...