2016. augusztus 9., kedd

Augusztus eleje

Ez a nyár is jól elrobog mellettünk. Kettőt pislogok és mindjárt augusztus közepe van. Már a nap sem úgy süt. Nagyon rég nem jelentkeztem, melynek számos oka van, de a legörömtelibb az, hogy munkahelyet váltottam. Augusztusban nincs ovi, szóval Tündérbogyó szabadságon van, ezt is meg kellett oldani, de simábban ment mint ahogy vártam, persze ez minden újdonságra igaz mostanában. A kertben a fő látványosság számomra még mindig a konyhakert. Már nyílnak a rézvirágok. Igaz, nem sok, de ez a pár tő is remekül feltölti színnel az ágyásokat.Idén ősszel is készülök ágyásfrissítésre, az első kertben lévő nagy ágyást szeretném színesebbé tenni, valahogy nem úgy sikerült a tavaszi ültetés, mint ahogy elképzeltem. Az idős, ,győnyörűséges rózsatő idén is ontja magából a virágokat, ezért a nagy ágyás közepébe is került egy Macbeth angol rózsa, a szélére pedig két Fairy talajtakaró. A futórózsa is kapott egy fairy-t és egy hatalmas virágokkal rendelkező fehér klematiszt.


Munka ügyben annyi történt, hogy táboroztattunk gyerekeket mindenféle szakértelem és tapasztalat nélkül és ezen annyira felhúztam magam, hogy elhatároztam magam, keresnem kell valami értelmes munkahelyet. Az első helyre ahová elküldtem az önáletrajzomat be is hívtak, majd két hét múlva kezdtem is. Persze Tündérbogyóval itt is bemutatkoztunk, az utolsó hét lett volna az oviban, de vasárnap elesett, először a csuklóját, éjszaka a karját, majd reggel a könyökét fájlalta, így hétfőn csak el kellett vinni röntgenre amit Édesanyám bevállalt -szerencsére még repedve sem volt a csont, de gipszelni akarták amit persze nem engedtem - majd kedden én voltam vele otthon, de a másik három napot is sikerült megoldani boltvezető uncsitesóval (aki nem mellesleg babát vár) és ismét Édesanyámmal. A meló nagyon szuper, az M7-es Váli völgyi lehajtójánál lévő New Gardenben lettem helyettes. Még nagyon sokat kell tanulnom, de úgy érzem biztos alapokon állok. A "régi" életem ( vállalkozásban szerzett nem kevés tapasztalat) összefonódik a hobbimmal, melynek a megszerzett tudását már most kamatoztatni tudom. Természetesen ez is családi vállalkozás, úgy látszik ez az én terepem. Havi 2 hétvégét vállaltam be, viszont az ovi miatt szeptembertől negyed ötkor el fogok menni (6-ig vagyunk nyitva).
Az oviszünet miatt Tünbdérbogyó Édeanyámnál alszik heti 3 napot amikor dolgozom, de ez is ment, mint a karikacsapás. Féltünk az augusztustól, mint a tűztől, de túl volt ez is kombinálva részünkről:-) 

Még egy mellékszál. Az augusztus a hőlégballonokról szól felénk, ugyanis nem messze tőlünk szállnak fel. Tegnap is volt egy és annyira alacsonyan voltak, hogy hallani lehetett a beszélgetést is. Kép alapján nem tűnik olyan közelinek, de élőben a teraszról integetve bizony olyan érzés, hogy mindjárt leereszkednek a diófa mellé.

Itt már messze járnak.
P.S.: igyekszem mindenkinél behozni a lemaradásom, de még olvasni sincs időm, annyi minden történik egyszerre, hogy csak kapkodom a fejem. Ha más nem, majd a téli szünetben:-)

6 megjegyzés:

 1. Gratulálok a munkahelyhez, s főleg, hogy neked való is. Tündérbogyó ügyes kislány. Melinda, a múltkori bejegyzésedhez akartam kérdezni, miér t nőnek nálatok nagyra a bíborkasok? Talaj függvénye? Nálam másfél méteresek, ha nem nagyobbak, s az aszterek is mellette. Viszont elnyomták, takarták a mögötte növekvő bokrokat. Nekem is más megoldást kell itt kitalálnom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Ezek a kasvirágok már csak ilyenek.-) Amit én vettem arról is azt mondták, hogy nem lesznek nagyobbak 80 centinél, mégis 120 centire nőtt. Azt észre vettem, hogy a hagyományos, magról vetett mindig magasabb.

   Törlés
 2. Nagyon szép a kertetek! Mindig elálmodozok rajta:)
  Örülök, hogy sikerült váltani és hogy kedvezőbbet találtál! Érezd jól magad!
  Sok-sok idegeskedés után én is rájöttem, hogy el kell engedni kicsit a dolgokat, úgy is minden szépen elrendeződik, felesleges túlaggódni mindent. És valahogy azóta minden egész könnyedén halad.
  További szép nyarat és jó munkát:)

  VálaszTörlés
 3. Szia az iránt érdeklődöm hogy meg van e még az a régi piros fehér pötyös gumilabda neked :) amin csik is van érdekelne engem mert elég régi darab nem most voltak ilyen labdák :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Egy kicsit lapos, de van rajta szelep, szerintem fel lehetne fújni. A szomszéd bácsitól kaptuk.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...