2015. december 28., hétfő

Aztaaaa! Igazi kalácsonfa!!! Lesz tüzijáték, ünneplés!!!

Ez a csodálkozás elhangzott rengetegszer az elmúlt napokban. Tündérbogyónak így 3 évesen ez volt az első karácsonya amit igazán élvezett. Nagyon édes volt. Rengeteg videó készült, mert egy ilyen emléket képekben nem lehet megőrizni. Köszi Anyuci kalácsont! Köszi Apuci kalácsonfát! Nem is tudom eldönteni, hogy a fa díszítése, vagy az ajándékok kicsomagolása volt a nagyobb öröm. Kivett egy csomagot, szemügyre vette, majd: Boldog kalácsont Nekem!!! és elkezdte széttépkedni.. majd a következőt, a következőt. Az, hogy mi volt a csomagban szinte mindegy is volt, egyedül az Öcsém ajándékainál lassított... az olyan puha legesmedvénél - amivel egyébként én alszok, mert már komplett állatkert van az ágyban - és a gyerekkörömlakknál. Természetesen mindenki csomagját Ő bontotta ki, majd ünnepélyesen átadta az ajándékot annak akié volt és Boldog kalácsont kívánt.

Nagyon szép, formás fánk van az idén, pedig 24-én délben még nem volt fenyőfánk - hozzáteszem, Nálunk ez tök normális. Apa szerencsés, mindig sikerül neki 13:00-ra megszerezni a fát. Idén eljött Édesanyám és Öcsém, nagyon jó kis karácsony volt az idei. Készült még pár zászlófüzér az ajtó fölé is...

és a kályha melletti lukat is "betömtem" egy ilyen dísszel.


Nem szerettem volna nagy menüt, de azért sikerült az egész napot a konyhában tölteni, pedig már 2 napja készülődtem. Fokhagymás csirkemell volt mandulás bundában, rántott camembert sajt áfonya szósszal, mézes őszibarackkal, steak burgonyával és párolt rizzsel. Az édességet egy kicsit túltoltam, nem is tudtunk annyi félét enni. Ott kezdődött, hogy előző napról maradt aranygaluska amihez a sodót liter tejből csináltam ami enyhén szólva sok volt, ezért csináltam gubát és sütöttem répatrortát, mert azt mindenképpen szerettem volna. Na meg ajándékba sajttortát meg egy halom ilyenolyan kekszet és mézeskalácsot, meg sajtos rudat is, ha esetleg túl sok lenne az édes....
A sütés Tündérbogyó is nagyon élvezte és idén ő díszítette az összes mézeskalácsot. A cukormáz nyomása remekül ment neki, viszont a dekorcukor annyira tetszett neki, hogy egyesével pakolgatta bele a mázba. Pár napig elvolt vele.
Tavaly a fánk gyerekmagasságig üres volt, mert Tündérbogyó ment körbe körbe a kis vödrével és szedegette le a díszeket napjában többször, idén pedig a macska miatt, mert lepofoz mindent amit elér. Szerencsére felmászni még nem akart rá, de a csomagolópapírban való fetrengés nagyon megy neki.


Mondjuk állandóan valami lehetetlen helyen tud elaludni, mint pl a sínek közepén, vagy a behozott gyerekülésben, vagy az üres bevásárlókosárban, vagy szatyorban, vagy a tűzforró kályha és a fa közé préselődve.


Egyébként nagyon szép szukimuki sziszus lett belőle aki a túlszeretést is nagyon jól viseli.6 megjegyzés:

 1. Kalácsonyfa!!!!! :) Olyan édes lehetett! A sziszus nagyon jó fej!

  VálaszTörlés
 2. Annyira édesek ilyenkor :-) én is tapasztaltam, hogy valamikor 2-3 éves koruk körül élvezik először igazán a karácsonyt! Nagyon szép lett a karácsonyfa - a zászlófüzért pedig még elkészitjük szilveszterig - nagyon tetszik! Duplán szabtad és összeragasztottad?

  VálaszTörlés
 3. Köszi:)
  A fenyőfás csomagolópapírból van, azt visszahajtottam és cellux-szal leragasztottam,a textilek szimplák, háturlól van hozzá celluxozva a madzaghoz. Nagyon gyorsan megvan. LEhet úgy is csinálni, hogy duplán van kivágva, középen összehajtva és úgy megragasztani belülről, akkor szebb és tartósabb lesz.

  VálaszTörlés
 4. Mesés hangulat van nálatok! Édes lehetett Tündérbogyó:))

  VálaszTörlés
 5. :D Nálunk időhiány és a fa szokatlan méretei miatt nem volt feldíszítve az alja néhány órán át. (Pedig még vágattunk is belőle - mostanában minden fenyő ilyen "bóbitás"? ) Pont ilyen volt az én cicám is... (sóhaj)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...