2014. március 6., csütörtök

Fürdőszoba

Ez egy gyönyörű kép, nem bírtam megállni, hogy ne ezzel kezdjek.

Fürdőszobánk eléggé picinyke, viszont semmi nem oda illő dolog nincs benne, gondolok én a bojlerre és társaira.
Jelenleg nincs a falon csempe, nem is nagyon hiányzik a kádbamajnembeesősengebedős fuga súrolás. A falfelület, hát hogy is mondjam eléggé rusztikusan autentikus, ugyanis az egész fürdő be lett kenve csemperagasztóval 0 tapasztalattal egyenletesen sima felületet nem nagyon lehet találni.
A mennyezet duplán lett kartonozva annak idején, hogy  a napfénytetőt megszüntessük, ott diszperzittel van festve, mindenhol máshol mészfestékkel. A kádnál is elég jól bírja a strapát, csak azért van megkopva, mert nem kompatibilis a dörzsi szivaccsal, ugyanis a zuhanyzás közben a falra kerülő szappant azzal szoktam lemosni havonta 1x. Sosem volt ilyen egyszerű dolgom és élvezem, de tényleg.  Pikk pakk megvagyok vele, nem kell szétmaratnom az orrnyálkahártyámat semmilyen vegyszerrel, csak a kádat kell súroljam. Mondjuk ott sem túráztatom nagyon magam, beszórom a vizes kádat szódabikarbónálval, csinálok jó erős citromsavas meleg vizet, azzal bespriccelem, hagyom őket 20 percet boxolni, aztán megyek, szépen átdözsizem és tádám, kész a kád.

Elég sok stílus találkozik ezen  a pár négyzetméteren, a fal autentikusan rusztikus, a szaniterek eklektikusban nyomják - ahány darab, annyi szín. Apa szerint betört az angolkántri a fürdőbe. Számára a rózsás-kockás anyagvariáció ami jelenleg uralkodik tulajdonképpen ki is meríti ezt a fogalmat, még azért kellene hozzá pár dolog ez tényleg így legyen, de gyanús, hogy afelé haladunk.

Jöjjenek az inspiráló képecskék:

Falszín, csempe:

Nagyon jól megvagyunk csempe nélkül, egy ilyen kép láttán viszont hamar elcsábulok.


Jó lesz nekünk egy ilyen:Na jó, csak vicceltem, mondjuk nagyon jól néz ki az a mozaik a falon, viszont nekünk egy falon van a mosdókagyló és a kád, ezért nem lehetne így megcsinálni, hogy csak a mosdó felett van, hanem végig kellene vinni az egész falon ami eléggé túmáccsosos lenne.

Szóval ilyen:

A mennyezet maradna fehér, viszont a színt jó lenne belőni a fehér és e közé:


Csempe helyett meg zománcfesték, régen is az volt, nem ördögtől való, remekül tette a dolgát, sokkal könnyebb is volt takarítani, szerintem szebb is, mint a padlótólplafonigfaltólfalig csempe. Tudom, hogy van arany középút is, de az nálunk nagyon kacifántos lenne.

Amennyiben Apa nem megy bele egy ehhez hasonló halványabb árnyalatba -van egy sanda gyanúm, hogy így lesz, mert mostanában állandóan azt mantrázza, hogy egy kis szín jó lenne- akkor fehér falunk lesz mindenhol, kiegészítőkben megspékelve egy kis türkizzel, remélem itt jobban fog mutatni valami hasonló:


Ablakok: a festék le van pattogva  a nagy hőtől, erősen gondolkodom azon, hogy a többit is leszedem és csak pácoljuk valamivel, ha nem lesz nagyon randa ami a maradék festék alatt van, ha az akkor az is fehér lesz az ajtóval egyetemben.


Járólap: mindenképpen fa erezetűt szeretnénk világos színben. Én simán belemennék egy Exponába is, 100%-ig vízálló és ami a lényeg, hogy nem a jéghideg kőre áll ki az ember lánya zuhanyzás után. Mivel a kádban tudunk csak zuhanyozni így nem tudunk kilépőszőnyeget alkalmazni, mert amire megzuhanyzunk -főleg Apa - addigra még az AtyaÚrIsten is vízben úszik.

Szaniterek: csakis fehér, egyszerű, ezzel túl is van tárgyalva.
Csaptelepek: ami tetszik azt nem tudjuk megfizetni, erről is ennyit.

Az egy falon lévő mosdókagyló kád kombót úgy képzelném el, hogy a mosdókagylót beépítenénk faltól kádig alatta szekrénnyel. Olyan mosdókagylót kellene ehhez választani ami azért nem túl mély, de így legalább ki lenne használva és lenne zárható szekrény.

Törcsi akasztó:

Dívik most a létra, ami teljesen logikus is, mert hiába van olyan törcsiszárítós radiátor amikor az -szerintem- használhatatlan és rusnya. Minimum 3 méteresnek kellene lennie ahhoz, hogy ne kelljen fedésben rakni a törcsiket egy 3-4 tagú családnál.

Még ez jön be:

Néhány egyszerűbb:

Ez mondjuk pont nem az, de nagyon állat! Tényleg meg kellene tanulnom fúrni.

Apropó, ezt szerettem volna  a varrógép állványból, de már nem szeretném:

Mi ez a türör?? Valami óriás jármű visszapillantója? Nagyon csúnyácska szegényke.
Ilyenünk már a közeljövőben lesz:

Mivel a szomszédra néz mind2 ablak ezért valami ilyesmit is szeretnék. Most minta nélküli van felragasztva, majd kivágok valami Matyó-szerűt, ha lesz idegrendszerem a ragasztáshoz.


Polcok:

A WC fölött van egy és a tükörrel majdnemszemben kettő, többet köszönöm nem is szeretnék az ajtó fölöttin kívül.

Ha lenne hozzá hely, akkor tuti ilyet szeretnék:


Nem értem:

Szép, szép, de arra nem gondolt senki, hogy a mosdókagyló fröcskölési zónán belül van??? Még jó, hogy nem ott tárolják a fogkeféket. Tényleg! Hol tárolják a fogkeféket? Minden alkalommal a szekrényből veszik elő? Nem értem.


És végül:

Vicces, jófej, nagyon tetszik, de használhatatlan, mert csak a második pamacskáért már ujjszambázni kell ezerrel. Dísznek azért mégiscsak elfogadnám, nagyon édes.


Képek forrása: Pinterest


4 megjegyzés:

 1. Szia!
  Már egy ideje meg akartam kérdezni, de most van időm írni :) :miért baj, hogy a kád és a mosdó egy falon, egymás mellett van? Attól még nem muszáj, hogy az egész falon egyforma csempe-miegymás legyen. Azt a csillámos mozaikot pont el tudnám képzelni a mosdóhoz. (persze így nehéz egy kicsit, hogy a fürdőtökről nem láttam még képet ;) ) A varrógép-állványos képen az a tükör.... ESZMÉLETLEN JÓÓÓÓÓ! :D
  Móni

  VálaszTörlés
 2. Itt van kép a fürdőről:

  http://aranyalma2012.blogspot.hu/2014/01/a-soha-veget-nem-ero-festes.html

  VálaszTörlés
 3. Igen, utána megtaláltam :D
  De ez nem válasz a kérdésre! ;)

  Móni

  VálaszTörlés
 4. Szeretem, hogy így van, viszont a kádhoz tényleg zománcot fogunk kenni és akkor meg kellene valami elválasztó, mert az annyira nem tetszene, hogy a mosdó után vége van a csempének. Vannak itthon régi gerendáink, azon filóztam, hogy mi lenne, ha beépítenénk ( a mosdó egybe lenne a káddal, szóval a mosdó tetejétől menne a plafonig)és akkor lehetne valami ütős csempe a mosdónál. Hangulatában az első és negyedik kép tükrözi amit szeretnénk, ahhoz jó lenne a cementlap valami türkizes mintával és annyira kicsi mennyiség kellene akkor, hogy azt meg is tudnánk venni. Tényleg egy falat a fürdőnk, nem szeretném túlterhelni, remélem a gerenda még belefér, ha más nem hosszában megfelezve. Kifejtettem rendesen? :-)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...