2013. május 18., szombat

Ez várt rám. Bár ne tette volna!

A padláson lévő vegyesbolt menyó  a kádban, kézmosóban és budiban landolt. Azt hitte, szeretnék egy iszappakolást a szabad ég alatt egy nehéz nap után, de NAGYON rosszul gondolta!!

Ez volt a tűzfészek.


A (volt)nappalink. Balra a fürdőszoba, jobbra a háztartási, ahol a tűz volt. Középen van egy óra ami megállt 8 42-kor, a szomszédok 11 körül vették észre, hogy valami baj van. Csodával határos módon dolgaink nagy része túlélte, pedig lett volna ideje elégni. A varrógép mögött van az a kémény amit aktívan használtunk, onnan eredt a tűz. Kéményseprő bácsi jött, azt mondta minden rendben. Utólag kiderült mégsincs minden rendben, ugyanis lyukas volt a kémény, egy parázs begyújtotta a stukatort ami lassan el kezdett izzani, a háztartásiban kapott elegendő zokszigént és végül, de nem utolsó sorban!!!! begyulladt a 60 éves padlásfeljárónk. No de ne menjünk bele a részletekbe, mert nem azért kezdetem el blogot írni, hogy sajnáltassunk magunkat, együtt sírjunk ríjjunk, meg társai. Ríttunk Apával eleget az elején.

A házban ez az egyetlen hely ahol nem kormos a plafon. Idézet Apától: "A világon az egyik legérdekesebb, hogy a 8-as sumér-magyar dingir/tündér napszirommal ellátott fehér mennyezet nem lett egyedül kormos. Milyen érdekes......." Ebben a szobában (háló) is megindult a mennyezet, szerencsére megijedt a rozettától és visszavonulót fújt. Találós kérdés: Hogy van ez, hogy a szekrény teteje kormos, a mennyezet pedig fehér?!!??

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...