2013. október 8., kedd

Az Újvilág meghódítása

Sajnos még nem sikerült a faluban szert tenni egy barinőre sem, biztos, hogy velem van a baj. Múlt héten átjött egy kedvesnek vélt lány 2 gyerekkel (fiú 2 éves, lány 1 éves) akivel már hónapok óta terveztük, hogy összehozzuk a csemetétket. Nagyon szarul sikerült.

Az egész olyan volt, mint az Újvilág meghódítása. Szegény jóhiszemű bennszülöttek (lányom) örömmel fogadják az látogatókat, akik kihasználva a szegényjóhiszeműbennszülötteket  romba döntik hazájukat (szanaszét hányták, taposták, tépték a játékait övöltöttek, ordítottak ÉS AZ ANYJUK NEM SZÓLT RÁJUK!).
Az egyéves lefejelte  a gyerekemet, majdnem ráesett, a kétéves 1 centivel a feje mellett ért földet stb. Horror volt az egész, fél óra alatt 10x kivert a víz.
A látogatás eredeti célja az lett volna, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, meg persze mi is, ehelyett a kislányom az ölemből figyelhette (mert nem mertem letenni közéjük), hogy hogyan szedik szét a fél házat én meg azért rimánkodtam, hogy marha gyorsan húzzanak innen.
Rémálmodni sem tudtam volna "jobbat".
Persze, balesetek vannak amiket nem tudunk kivédeni, de azért szerintem elvárható egy 2 gyerekes anyától, hogy fegyelmezni tudja valamilyen szinten a gyerekeit és legfőképpen, hogy figyel rájuk.
Sajnálom ezeket a gyerekeket. A kétévesen nagyon látszik, hogy hiányzik neki az anyai szeretet és figyelem, az egyévest ezért terrorizálja a kétéves amit az anya nem vesz vagy nem akar észrevenni.
Mikor elmentek a babakocsiban a kétéves cumisüveggel verte az egyéves fejét, amit az anyja figyelmen kívül hagyott, de inkább nem is vette észre.
Borzadály. Nem is erről akartam írni, de kikívánkozott.
TANULSÁG: minimum 2 év korkülönbség ami már egészséges 2 gyermek között, hogy a nagyobbik ne érezze trón-fosztottnak magát és ez által ne sérüljön a lelki világa, mert az az egész életére befolyással lesz.

Úgyhogy továbbra is barátnő kerestetik! Van nálunk babaklub ahova még nem mentem el, mert nem igazán arról szeretnék dumcsizni más anyukákkal, hogy az ő porontya egy nap hányszor kakil és piros-e a popója. Persze ezek a dolgok is fontosak, de ezt meg lehet beszélni pár mondatban osztkész. Jobban szeretnék inkább építő jellegű beszélgetéseket folytatni pl. arról, hogy hogyan tudjuk harmonikusan összehozni azokat a dolgokat amikből az élet felépül. Család, munka, szórakozás, hobbi.
Muszáj a harmóniára törekedni, hogy teljessé tudjuk tenni az életünket.
Én most azon agyalok, hogy mit tudnék kitalálni, hogy ne kelljen robotolnom valahol, hanem itthon tudjak valami értelmeset alkotni amiben örömömet lelem és hoz egy kis pénzt is a konyhára.

7 megjegyzés:

 1. Szia!
  Itt megint Móni :) "Távbarátnőséget" fel tudok ajánlani. Nem tudom, velem hogy jönnél ki, babánk még nincs :(, de az anyuka-barátnőkről hasonlóan gondolkodom :) Nézd meg a blogomat (festettladafia.cafeblog.hu), ha tetszik és szimpinek tűnök, írj :) Klasszak a varrott babáid :)
  Móni

  VálaszTörlés
 2. Szia Móni!
  Egyszer már válaszoltam, csak sajna a blogger megbolondult és törölte a magjegyzésem. Tetszik a blogod, örülnék egy új távbarátságnak, csak előre szólok, hogy én az az eltűnős fajta vagyok (de szerintem ezt már észrevetted:-)) Sok dolgot vállalok be egyszerre, mert elég nyughatatlan természet vagyok és amikor egyszerre több dolog csúcsosodik ki akkor van, hogy a telefont sem tudom/akarom felvenni napokig. Kár, hogy messziföldön laksz te is:-( Mondjuk már kezdek rájönni, hogy így tartalmasabban lehet az emberekkel, ismerősökkel beszélni de akkor is jól esne néha a egy térben időben lenni a másikkal.

  VálaszTörlés
 3. Hát, legjobb barátnőm cirka 20 km-re lakik, mégsem látta a házat még :P
  Jön a második babájuk, stb. Ennyit az egy térben levésről :(
  Ha tetszik a blog, kérek hozzászólást is :)

  VálaszTörlés
 4. Esküszöm, próbáltam, csak valamit nagyon elbénáztam és egyszer törlődött, másodjára meg annyira jól sikerült regisztrálnom, hogy csak a teljes nevem akarta kiadni, mint hozzászóló és azért szeretnék inkognitóban maradni. No nem azért, mert attól félek, hogy holnap csak úgy tudnám kitolni a babakocsit a kiskapun, hogy keresztül megyek 10 paparazzón akiket a nagy harci kutyánk mozgásképtelenné tett, hanem mert apa szerint a zinternet egy veszélyes terep és ha mindenáron blogot akarok írni, akkor legyek szíves és úgy tegyem meg, hogy név nélkül és lehetőleg a google.maps térképre ne tegyek óriás piros nyilat " itt lakunk" felirattal. Azért igyekszem rendbe szedni magam és idővel lekommentelem -hű micsoda szakzsargon (útálom az ilyeneket)- a műveidet:-)

  VálaszTörlés
 5. :) nyugi, én sem vagyok egy netzseni - megjött a bejegyzésed, és nagyon-nagyon köszi, mert nagyon megtetszett ez a járólap (bocsi, ha "lenyúlom", Páromnak is tetszik :) ), de valahogy nem a cafeblogon jelent meg, ha "moderáltam", hanem a költözés előtti blogspot oldalamon :( de mire rájöttem, hogy hova lett...! na mindegy. Lehet azért, mert van benne link, és azt nem engedi, nem tudom :( Persze a végeredmény a lényeg, és az jó! :) Köszi, hogy írtál :) Én sem írok arról, merre is van ez a ház, de múltkor jutott eszembe, hogy a facebookon megosztom a bejegyzéseimet, és onnan le lehet követni, melyik városban lakom :P no mindegy, csak nem botlok valami perverz állatba :P :) szép estét!

  VálaszTörlés
 6. Nyúljad csak! Örülök, hogy tetszik, azért ajánlottam. Nálad szerettem volna válaszolni, csak olyan hülyén jött volna ki, ha magammal levelezgetek :-) Mondjuk itt sem lehet világos, hogy hogy került ide a csempe :-))
  Kb. 10 éve nézegetem és még mindig tetszik. A mi fürdőnk is örülne neki ha befejeznénk. A mosdó a WC és a kád 3 különböző színben pompázik, a járólap 2 féle de CEMENT az irtó randa kategóriából - tudod, az a fröcskölt gyönyörűség- , a fal meg fehérre van-volt má nem az- meszelve röpködős kosztakaró madárkákkal. Gyönnyörű :-))

  VálaszTörlés
 7. Csak eklektikus ;) (És lesz szebb is nemsokára :)
  Amúgy az általad linkelt oldalon nem találom, hogy kellene rendelni, egy másikon meg azt írják, elfogyott :( Pedig olyan kékfestős, megdobogtatta a néprajzos szívem :)
  Nekem a cementlap az álmom, persze a szép verzió :) csak eszméletlen drága :(

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...